Journal.si
beestro

V osrčju Bleda odpira vrata Beestro, kjer se tradicija slovenske kuhinje sreča s sodobnim pristopom

Bled je eno tistih mest, kjer se naravna lepota sreča z izjemno gostinsko ponudbo, zato ni presenetljivo, da prav tukaj nastajajo nove kulinarične zgodbe. Mednje se zdaj uvršča tudi BEESTRO BLED, svež naslov na gastronomski sceni, ki je svoje navdih našel v tradiciji, naravi in simboliki kranjske čebele. Gostom obljublja ne le obed, temveč celostno izkušnjo, ki združuje domačnost, inovativnost in pristne slovenske okuse.

Od čebele do krožnika

Navdih za restavracijo izvira pri kranjski čebeli, ki simbolizira marljivost, skupnost in povezanost z naravo. Tako kot čebele izbirajo najboljši nektar, tudi ekipa v BEESTRO BLED prisega na lokalne in sezonske sestavine, ki so temelj vsake jedi. Filozofija restavracije se vrti okoli treh ključnih vrednot. Podpiranja slovenskih pridelovalcev, prilagajanja jedilnika letnim časom ter ustvarjanja občutka skupnosti, kjer se gostje počutijo kot del zgodbe.

Slovenska kulinarika s sodobnim podpisom

Jedilnik BEESTRO BLED temelji na tradiciji, a z modernim zasukom. Gostje lahko okušajo domače sire in suhomesnate izdelke, sveže ribe iz slovenskih rek in jezer, ajdove štruklje ter sodobno interpretacijo kranjske klobase. Posebno mesto zavzemajo sladice, ki nosijo prepoznaven medeni podpis, s katerim restavracija ostaja zvesta svojemu simbolu. Gre za kulinariko, ki spoštuje dediščino, a hkrati odpira prostor sodobni ustvarjalnosti.

Ambient, ki vabi k druženju

Prostor je zasnovan tako, da ustvarja občutek topline in domačnosti, hkrati pa ohranja eleganco. V notranjosti prevladujejo naravni, medeno-zlati in zemeljski odtenki, ki goste spomnijo na naravno okolje čebel. Sončna terasa z vrtom in pogledom na Blejski grad ter jezero dopolnjuje izkušnjo, saj obiskovalci uživajo v kulinariki in hkrati v razgledu, ki je eden najbolj ikoničnih v Sloveniji.

Ekipa kot čebelji panj

Delovanje BEESTRO BLED temelji na timskem duhu. Vsak član ekipe ima svojo vlogo, skupaj pa ustvarjajo prostor, kjer se kulinarična preteklost prepleta s prihodnostjo. Gostje niso le obiskovalci, ampak postanejo del širše zgodbe, ki se gradi na osebnem stiku, pristnem gostoljubju in spoštovanju do lokalnega okolja.

BEESTRO BLED ne želi biti le restavracija, temveč prostor povezovanja in ustvarjanja spominov. Zato pripravljajo tudi dogodke, kjer kulinarična izkušnja postane skupno doživetje. Z zgodbo o kranjski čebeli in slovenskih receptih, ki jih interpretirajo na sodoben način, soustvarjajo prihodnost slovenske kulinarike.

Foto: Beestro Bled