Če obožujete dišeče, sladke cimetove rolice, vendar se vam zdi peka klasičnih cimetovih rolic prezahtevna ali predolga, imamo za vas odlično novico! “Cinnamon roll” palačinke združujejo vse najboljše iz tradicionalnih rolic s hitrostjo in preprostostjo priprave palačink, rezultat pa je popolnoma mehak, aromatičen in vizualno očarljiv zajtrk ali brunch.
Z nekaj preprostimi triki, med katerimi je tudi nanašanje cimetovega nadeva v popolnih spiralnih vzorcih s pomočjo vrečke, bodo te palačinke videti, kot da ste jih naročili v najboljši pekarni ali brunch baru, čeprav nastanejo kar v udobju vaše kuhinje. Pred vami je recept, ki ga boste, verjamemo, ponavljali vso zimo.
“Cinnamon roll” palačinke
Sestavine (za 6–8 palačink):
Testo:
- 200 g moke
 - 2 žlički pecilnega praška
 - 1/2 žličke sode bikarbone
 - Ščepec soli
 - 50 g sladkorja
 - 1 jajce
 - 250 ml mleka
 - 50 g stopljenega masla
 - 1 žlička vanilije
 
Cimetovo polnilo (za spirale):
- 50 g rjavega sladkorja
 - 2 žlički mletega cimeta
 - 20 g zmehčanega masla
 
Preliv:
- 100 g maskarponeja
 - 2–3 žlice mleka ali sladke smetane (za redčenje)
 - Malo medu ali javorjevega sirupa po želji
 
Postopek priprave
- V eni posodi zmešajte vse suhe sestavine. V drugi posodi stepite jajce, mleko, vanilijo in stopljeno maslo.
 - Obe zmesi združite in mešajte, dokler ne dobite gladkega testa brez grudic.
 - Maslo zmešajte z rjavim sladkorjem in cimetom. Nastalo zmes preložite v slaščičarsko vrečko ali v navadno plastično vrečko, ki ji odrežete vrh.
 - Segrejte ponev na srednji temperaturi in jo rahlo namastite.
 - Na ponev vlijte majhno količino testa (kot mini palačinko, približno 8–10 cm v premeru).
 - Iz vrečke spiralno nanesite cimetovo polnilo, začnite v sredini in se premikajte proti robu.
 - Pecite približno 2–3 minute, dokler se robovi ne strdijo in se na površini ne pojavijo mehurčki, nato palačinko obrnite in pecite še 1–2 minuti.
 - Maskarpone zmešajte z mlekom ali smetano ter dodajte malo medu, da dobite gladek, kremast preliv.
 - Prelijte palačinke tik pred postrežbo in uživajte v toplih, mehkih in dišečih spiralnih palačinkah s cimetom.
 
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram
