Čokoladni mousse je v zadnjem času mnogim postala priljubljena sladica. Razlog za to je povsem jasen – je enako okusen, kot je preprost za pripravo. Še več, po enem izmed številnih receptov je za njegovo pripravo dovolj le ena sestavina. Ravno zato smo ponovno usmerili pozornost na priljubljene lahke in zračne poslastice. Tokrat nas je raziskovanje novih receptov pripeljalo do TikTok profila @giuliardii, kjer smo našli recept za jagodni mousse, ki smo ga takoj želeli preizkusiti. Predvsem zato, ker so za njegovo pripravo potrebne le štiri sestavine.
Jagodni mousse – popolna sladica ali dodatek drugim sladicam
Ta mousse lahko postrežete na različne načine. Ne glede na to, ali ga uporabite za okrasitev tort ali ga jeste samostojno, lahko ste prepričani, da vas bo posladkal in nasitil. Če ste na tržnici ali v trgovini opazili jagode, jih kupite in izkoristite za pripravo te hitre in preproste sladice. Poleg jagod boste potrebovali še sladko smetano, ki jo stepete v sneg, ter koruzni škrob in sladkor. Spodaj so natančni koraki priprave in nasveti, na katere morate biti pozorni.
Sestavine
-
300 g jagod
-
140 ml sladke smetane
-
50 g sladkorja
-
35 g koruznega škroba
-
Čajna žlička vaniljevega ekstrakta (po želji)
Priprava
Za pripravo tega moussaa je priporočljivo uporabiti mešalnik. Najprej vanj dajte jagode in jih zmešajte. Nato dodajte sladkor in koruzni škrob ter ponovno vklopite mešalnik. Nastalo zmes kuhajte na srednji temperaturi nekaj minut in neprestano mešajte, dokler ne postane kremasta. Na koncu po želji dodajte še malo vaniljevega ekstrakta.
Zmes pustite, da se ohladi, nato jo postavite v hladilnik za približno eno uro. Posodo priporočamo pokriti s plastično folijo. Medtem stepite sladko smetano. Ko zmes vzamete iz hladilnika, vanjo nežno vmešajte stepeno smetano. Jagodni mousse razporedite v manjše posodice in postrezite s sadjem ali ga uporabite za okraševanje tort in drugih sladic.
Članek je povzet s Portala Journal.rs
Foto: TikTok (@giuliardii), Instagram (@_kirilova_kat, @kristin_rodin)