Journal.si
kam na najboljši rogljiček v ljubljani

Najboljši rogljički v mestu: odkrivamo pekarne, kamor se boste vračali znova in znova

Slovenija postaja raj za ljubitelje peciva in sladkih dobrot, s pekarnami in kavarnami, ki ponujajo že na pol umetniške, visokokakovostne pekovske izdelke, ki niso le božanskega okusa, ampak se z njimi najejo tudi naše oči. Od maslenih rogljičkov, polnjenih s pistacijevo kremo, do peciva v kosmičih in ustvarjalnih užitkov za zajtrk … Kam na rogljiček, ki se kar stopi v ustih, v Ljubljani?

Kavarna Zvezda, Ljubljana

Kavarna Zvezda je v Ljubljani že dolgo stalnica za tiste, ki iščejo elegantne sladice in luksuzne zajtrke. Njihova pekovska ponudba vključuje široko paleto rogljičkov. Zvezda ponuja tudi inovativne kreacije, od potlačenega rogljička in danskega peciva s sadjem do dekadentnih éclairjev. Združite svoj rogljiček z eno od njihovih čudovito pripravljenih kav za vrhunsko doživetje zajtrka.

Kaj poskusiti: potlačen rogljiček, čokoladni paint, éclairs

Pekarna Osem, Ljubljana

Pekarna Osem, ki se nahaja v središču starega mestnega jedra Ljubljane, je znana po ekoloških in lokalno pridelanih sestavinah. Pekarna je specializirana za kruh iz kislega testa in sveže pecivo, njihove rogljičke pa morate poskusiti. Tukajšnji pistacijev rogljiček ni nič drugega kot legendaren – kosmičast, bogat in polnjen z živahno pistacijevo kremo, ki se topi v ustih. Zaradi minimalistične, elegantne notranjosti in rustikalne predstavitve je priljubljen na Instagramu.

Kaj poskusiti: pistacijev rogljiček, mandljev rogljiček, kruh iz kislega testa

Fetiche Patisserie, Ljubljana

Slaščičarna Fetiche v Ljubljani, znana po svojih osupljivih sladicah, ki jih navdihuje francoska priprava, je slaščičarski raj. Njihovi rogljički so pečeni do popolnosti, z različnimi nadevi, ki segajo od klasičnega masla do matche in pistacij. Nežne plasti in zlata barva njihovih rogljičkov jih naredijo neustavljive, njihove lepo oblikovane torte in éclairji pa so prav tako mamljivi. To mesto je nujno za tiste, ki ljubijo malo razkošja ob jutranji kavi.

Kaj poskusiti: zmajeve rolice, rogljiček Croissants Supreme, francoske torte, …

Art Bread, Ljubljana

Art Bread svoje poslanstvo priprave popolnih rogljičkov jemlje resno. Ta trendovska pekarna se osredotoča na obrtno, ročno izdelano pecivo z rogljički, ki so rahli, kosmičasti in polnjeni s prijetnimi nadevi, kot sta pistacijeva ali lešnikova krema. Art Bread prevzame klasično francosko pecivo s slovenskim pridihom, zaradi česar je vroča točka za domačine in obiskovalce. Njihova moderna, minimalistična estetika le še povečuje privlačnost na Instagramu.

Kaj poskusiti: rogljiček z lešnikovo kremo, pistacijev rogljiček, cimetove rolice

Pekarna Ana, Ljubljana

Pekarna Ana, projekt legendarne Hiše Franko, je pekarna, ki je na novo definirala standard domačega kruha in peciva v Sloveniji. Njihovi rogljički so dokaz predanosti blagovne znamke kakovosti in tradiciji, izdelani z uporabo lokalnih sestavin in preverjenih tehnik. S popolnim ravnovesjem mehkobe in bogatosti je njihov masleni rogljiček obvezen poskus za ljubitelje peciva. Ta pekarna je razširitev kulinarične filozofije Hiše Franko, ki ponuja preproste, a izjemne izdelke v rustikalnem, pristnem okolju. Pekarna Ana je trenutno zaprta, ponovno pa naj bi svoja vrata odprla kmalu.

Kaj poskusiti: klasičen maslen rogljiček, rženi kruh, sezonsko pecivo

Kruharije & Cukrnije, Ljubljana

Kruharije & Cukrnije ni običajna pekarna – upravlja jo šola BIC Ljubljana in predstavlja izjemno delo dijakov in njihovih mentorjev. To mesto je skriti dragulj za visokokakovostne, sveže pečene rogljičke, ki so narejeni skrbno in natančno. Njihova ponudba obsega tako sladke kot slane rogljičke, še posebej priljubljeni pa so pistacijevi in ​​mandljevi. Pekarna je posvečena uporabi naravnih sestavin, vsak grižljaj pa odraža strast in obrtniško znanje, ki je vključeno v proces. Obisk te očarljive pekarne ne bo le razveselil vaših brbončic, temveč bo podprl tudi naslednjo generacijo slovenskih pekov.

Kaj poskusiti: Pistacijev rogljiček, mandljev rogljiček, sezonsko sladko pecivo

Yauya, Ljubljana

Slaščičarna Yauya v Ljubljani se uveljavlja kot ena najbolj vznemirljivih novincev na slaščičarski sceni. Njihovi rogljički so skrbno oblikovani s pozornostjo do detajlov, kar ima za posledico izdelek, ki je maslen, lahek in popolnoma plasten. Yauya ponuja tudi kreativne verzije klasičnega rogljička z možnostmi, kot so pistacija, čokolada in sorte, polnjene s sadjem. Zaradi njihove edinstvene mešanice tradicionalnih tehnik in inovativnih okusov Yauya izstopa kot najboljša izbira za tiste, ki iščejo pecivo, vredno Instagrama. Minimalistična, elegantna notranjost pekarne dopolnjuje njeno estetsko privlačnost, zaradi česar je priljubljeno mesto za zajtrk ali brunch.

Kaj poskusiti: pistacijev rogljiček, čokoladni rogljiček, pecivo s sadjem