Kot mnogi izmed vas smo tudi na uredništvu Journal veliki ljubitelji cimetovih zvitkov in palačink. Kaj pa če bi združili ti dve dobroti v eno? Potem bi dobili najmehkejše in najbolj dišeče palačinke s cimetom! Z naslednjim receptom bo hibrid palačink in najbolj priljubljenih jesenskih dobrot postal tudi vaša najljubša sladica. Pripravite jih še danes!
Recept za palačinke s cimetom
Sestavine za namaz:
- 1 skodelica izkoščičenih datljev
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 1/4 skodelice + 6 žlic smetane za stepanje (navadni ali veganski nadomestki)
- 3 žlice kremnega sira
- 1-2 čajni žlički cimeta
Sestavine za preliv:
- 3 žlice zmehčanega masla (navadnega ali veganskega nadomestka masla)
- 2 žlici kremnega sira
- 6 žlic sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Priprava
- Datlje namočimo v vroči vodi, dokler se ne zmehčajo, cca. 15 min. Precedite in dajte v mešalnik skupaj z javorjevim sirupom, 1/4 skodelice smetane za stepanje, 1/4 skodelice vode in cimetom. Dobro premešajte, dokler ne dobite paste.
- V skledi zmešamo preostalih 6 žlic smetane za stepanje v trdo stepeno smetano, dodamo kremni sir in premešamo, nato dodamo pasto in na kratko premešamo, da se poveže. Skledo postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate glazuro.
- Z ročnim mešalnikom zmešajte zmehčano maslo, kremni sir in vanilijo, dokler se ne povežejo. Dodamo sladkor v prahu in mešamo toliko časa, da se povežeta v homogeno zmes (pazimo, prah lahko leti na vse strani, zato najprej mešamo z lopatko).
- Prestavimo v plastično vrečko in postavimo v hladilnik za cca. 10 minut.
- Naredite palačinke po vašem najljubšem receptu, jih namažite z eno žlico namaza, zvijte in prelijte glazuro na palačinko ali jo okrasite s pomočjo dresirne vrečke.