Pravi ljubitelji palačink se bodo strinjali, da različic tega priljubljenega jedilnika ni nikoli dovolj. Od sladkih do slanih palačink, polnjenih in zapečenih v pečici pa vse do zdravih, palačinke enostavno obožujemo v vseh oblikah. Poleti radi eksperimentiramo z dodatkom sadja v zmes, tokrat pa smo naleteli na njihovo osvežujočo, poletno različico. Instagram uporabnika Stella in Luca, ki vodita profil pancake_eden, posvečen izključno palačinkam, sta delila recept za palačinke z limono in jogurtom, ki nam je takoj padel v oči.
Na njun profil, posvečen palačinkam, se bomo zagotovo še velikokrat vrnili, a za zdaj imamo svojega favorita. Te hitre, mehke in zračne palačinke z nežnimi citrusnimi notami so kot nalašč za poletna jutra ob koncu tedna, ko imate čas ne le za pripravo, temveč tudi za dolg, sproščen zajtrk.
Palačinke z limono in jogurtom
Sestavine (za 5–6 palačink):
-
20 g koruznega škroba
-
85 g gladke moke
-
4 g pecilnega praška
-
1 g sode bikarbone
-
20 g sladkorja
-
1 jajce
-
105 g navadnega jogurta
-
2 čajni žlički limoninega soka
-
Naribana lupinica polovice limone
-
15 g olja
Postopek:
-
Presejte in zmešajte suhe sestavine.
-
Združite tekoče sestavine in dodajte limonino lupinico.
-
Tekočo zmes vlijte k suhim sestavinam in premešajte.
-
Palačinke pecite na srednje močnem ognju s pokrovom, po 2 minuti na vsaki strani.
-
Pustite, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih prelijte s prelivom po izbiri.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram, Pexels