Journal.si
palačinke s limunom i jogurtom

Palačinke z limono in jogurtom so vse, kar si želimo za zajtrk. Imamo odličen recept

Pravi ljubitelji palačink se bodo strinjali, da različic tega priljubljenega jedilnika ni nikoli dovolj. Od sladkih do slanih palačink, polnjenih in zapečenih v pečici pa vse do zdravih, palačinke enostavno obožujemo v vseh oblikah. Poleti radi eksperimentiramo z dodatkom sadja v zmes, tokrat pa smo naleteli na njihovo osvežujočo, poletno različico. Instagram uporabnika Stella in Luca, ki vodita profil pancake_eden, posvečen izključno palačinkam, sta delila recept za palačinke z limono in jogurtom, ki nam je takoj padel v oči.

Na njun profil, posvečen palačinkam, se bomo zagotovo še velikokrat vrnili, a za zdaj imamo svojega favorita. Te hitre, mehke in zračne palačinke z nežnimi citrusnimi notami so kot nalašč za poletna jutra ob koncu tedna, ko imate čas ne le za pripravo, temveč tudi za dolg, sproščen zajtrk.

Palačinke z limono in jogurtom

Sestavine (za 5–6 palačink):

  • 20 g koruznega škroba

  • 85 g gladke moke

  • 4 g pecilnega praška

  • 1 g sode bikarbone

  • 20 g sladkorja

  • 1 jajce

  • 105 g navadnega jogurta

  • 2 čajni žlički limoninega soka

  • Naribana lupinica polovice limone

  • 15 g olja

Postopek:

  • Presejte in zmešajte suhe sestavine.

  • Združite tekoče sestavine in dodajte limonino lupinico.

  • Tekočo zmes vlijte k suhim sestavinam in premešajte.

  • Palačinke pecite na srednje močnem ognju s pokrovom, po 2 minuti na vsaki strani.

  • Pustite, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih prelijte s prelivom po izbiri.

Članek je prevzet s portala Journal.hr

Foto: Instagram, Pexels