Všeč so vam ali ne, dejstvo je, da lahko olive s svojim edinstvenim okusom popolnoma spremenijo okus katerekoli jedi. Uporabite jih lahko pri pripravi nenavadnega namaza ter jih postrežete ob tortilja čipsu, krekerjih ali popečenem kruhu. Po drugi strani pa so olive odlične tudi za polnilo. To dokazuje tudi recept za ocvrte olive, polnjene s kremnim sirom. Tokrat pa so v središču naše Gastro rubrike slani in hrustljavi prigrizki z olivami, ki bodo – brez prevelikega truda – odlično dopolnili vsako pogrnjeno mizo. Recept za palčke z olivami najdete spodaj.
Če vam zmanjkuje idej za hiter in enostaven prigrizek, so palčke z olivami možnost, s katero ne morete zgrešiti.
Recept za te palčke smo našli na Instagram profilu @bakedbylaora, njihova glavna prednost pa je, da vsebujejo le pet sestavin. Gre za vodo, moko, sol, kvas in – seveda – olive. Poleg tega je priprava precej enostavna, zato je recept primeren tudi za začetnike v kuhinji. Nazadnje, ta prigrizek je idealen ob kateremkoli delu dneva. Torej ga lahko pripravite zjutraj, popoldne ali zvečer.
Vendar pa – za prvič – predlagamo, da testo pripravite zvečer, palčke pa spečete zjutraj. V nadaljevanju vam zato predstavljamo postopek priprave oziroma korake, na katere bi morali biti pozorni.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@bakedbylaora, @fvlyacelik) / Unsplash (@deviousmike)