Dobro je znano, da je bil Aperol spritz koktajl, ki smo ga morda do tega poletja najbolj favorizirali. Tokrat pa je v ospredje stopil Hugo spritz, ki se uveljavlja kot sezonska zamenjava znanega koktajla. Poleg Huga na našem koktajlnem seznamu izstopata še Blueberry Mint mocktail in Batanga. A tokrat bomo s pomočjo enega izmed priljubljenih koktajlov pripravili kolač ter dodali preobrat eni izmed najbolj znanih sladic.
Kot sladico, ki jo to poletje preprosto morate poskusiti, izpostavljamo Aperol tiramisu, na katerega bi bil ponosen vsak Italijan. Tukaj je recept, kako ga pripravimo.
Sestavine
- 450 g maskarpone sira
- 1/2 skodelice sladkorja
- 1/4 skodelice sladke smetane
- štirje rumenjaki
- 1/3 skodelice pomarančne marmelade/smetanovega nadeva
- 1/2 skodelice Aperol sirupa
- 1/4 skodelice vode
- dva paketa piškotov
Priprava
Prvi korak pri pripravi te slastne sladice se skriva v osnovi tiramisuja – maskarpone siru. Najprej je treba v eni posodi združiti maskarpone sir, štiri rumenjake, sladkor in sladko smetano. Vse sestavine mešamo z mešalnikom, dokler zmes ne postane gosta in rahlo rumenkasta. Nato v maso dodamo še pomarančno marmelado, ki bo njenemu okusu dodala dodatno aromo in svežino.
Zdaj na naši kulinarični sceni nastopi Aperol. V skledi zmešajte omenjeno količino Aperol sirupa z vodo. Mešanico dobro premešajte, nato v njej pomočite piškote. Sladici pustite nekaj minut, da piškoti vpijejo tekočino, nato jih za kratek čas odložite.
Nato začnite s polaganjem piškotov v pekač. Zaporedje je naslednje: piškoti, mešanica sladkorja, rumenjakov in maskarpone sira, piškoti – in tako naprej v krogu. Za zaključni sloj na vrh namesto mešanice dodajte pomarančno marmelado.
Kot dekoracijo lahko uporabite naribano pomarančno lupino ali pa pomarančo narežite na kolobarje in jih lepo razporedite po vrhu.
Aperol tiramisu predstavlja sladico, ki je pravi hit te sezone, zato ne dvomimo, da bo postal tudi vaš najljubši desert. Edino, kar nam preostane za dodati, je … dober tek, seveda ob kozarcu Aperola.
Članke je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram / @purewowrecipes, @coctails, @mikarampa /