Med našimi letošnjimi poletnimi obsesijami so bili recepti za kremaste kokosove mojite in preproste kokosove kroglice. Jasno je, da vse skupaj povezuje specifičen okus po kokosu. Če ste torej tudi vi ljubitelji tega eksotičnega sadeža, smo prepričani, da boste navdušeni tudi nad kokosovim maslom, katerega receptura je specifična po tem, da potrebujete samo eno sestavino, in sicer kokos v prahu. Ko ga naredite, lahko to maslo kombinirate z različnimi sladicami – od sladoleda do smutijev.
Kokosovo maslo: Recept, kjer potrebujete le eno sestavino
Recept za kokosovo maslo, ki je pritegnil našo pozornost na prvi pogled, smo našli na TikTok profilu @thrivingonplants, ki je pogosto naša izbira, ko gre za navdih za preproste recepte. Njegova priprava je preprosta, vendar je to posledica dejstva, da se za izdelavo masla uporablja kuhinjski robot ali blender. Prav tako je kokosovo maslo idealno kot namaz za popečene kruhke, lahko pa ga uporabite tudi kot preliv za torte ali vašo najljubšo ovseno kašo. V nadaljevanju predstavljamo postopek priprave in dodatne nasvete, na katere morate biti pozorni.
Sestavine
- 300 g kokosovega prahu
- malo soli in sladkorja (po želji)
- ekstrakt vanilije (neobvezno)
Priprava
Vse kar potrebujete je, da daste približno 300 g kokosovega prahu v kuhinjski robot ali mešalnik. Po potrebi blender večkrat ugasnemo in prižgemo, da se kokos v prahu, ki se je nabral na robovih, poveže z zmesjo, ki dobi obliko masla. Po želji, če niste zadovoljni z okusom, lahko kokosovemu maslu dodate malo soli ali sladkorja ter vanilijev ekstrakt. Na koncu dobljeno maslo shranite v manjšo posodico, ki jo boste imeli na kuhinjski polici. Masla ne hranite v hladilniku, ker se bo takrat popolnoma strdilo. Poleg tega pridobljene količine ne smete hraniti dlje kot en mesec.
Foto: TikTok (@thrivingonplants) / Instagram (@wefelicia, @gina_alimonou)