Kombinacija osvežilnega čaja, kremastega mleka in zanimivih tapiokinih kroglic, ki sestavljajo bubble tea, ga naredi zelo privlačnega napitka. Tudi če do zdaj niste imeli priložnosti poskusiti bubble tea, ste ga zagotovo že videli povsod, saj je v zadnjem času postal zelo priljubljen. Bubble tea se pogosto imenuje tudi boba tea, izvira pa s Tajvana, kjer je postal priljubljen v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Čeprav ga danes najdemo v številnih različnih okusih, se je za njegovo pripravo prvotno uporabljal črni ali zeleni čaj, kateremu so nato dodali mleko, sladkor in – najpomembnejše – tapiokine kroglice, ki jih mnogi imenujejo boba. V nekoliko spremenjenih različicah se namesto mleka uporabljajo sadni okusi v obliki soka ali sirupa. Prinašamo vam recept za domači bubble tea z okusom melone.
Sestavine
- 200 g tapiokinih kroglic
- 50 g rjavega sladkorja
- 400 g sveže melone
- 20 g belega sladkorja
- 400 ml mleka
- led
Priprava
Foto: Instagram @teakandthyme