Kombiniranje sadja s siri ali pršutom je vse bolj priljubljena izbira za prigrizek v poletnih mesecih. Pršut in melona, lubenica in feta sir, breskev in burrata so le nekatere izmed zmagovalnih kombinacij. Ena od specialitet, ki so že dalj časa viralne, je toast z burrato, pršutom, breskvami in medom. Dovolj je hiter in preprost, da ga v nekaj minutah pripravite za zajtrk. Hkrati pa dovolj efektiven, zanimiv in poln okusov, da ga brez težav postrežete tudi gostom.
Toast z burrato, pršutom in breskvami
Ta recept združuje svežino sadja z bogato, polno teksturo sira in ustvarja idealno kombinacijo okusov, ki je hkrati lahkotna in razkošna. Ne glede na to, ali iščete zajtrk, hiter prigrizek ali sofisticirano predjed za goste, toast z burrato in breskvami navduši s svojo igro okusov in tekstur.
Sestavine:
• 2 kosa kruha sourdough
• 1 breskev
• 1 burrata
• 3 rezine pršuta
• med, oljčno oljeZa jutranjo različico vam predlagamo burrata pršut toast ob skodelici ledene kave, zvečer pa ga lahko postrežete s kozarcem prosecca ali rdečega vina.
• po želji: sveža bazilika ali meta
Postopek:
• Breskev narežite na rezine, pokapajte z malo oljčnega olja, posujte s ščepcem soli in dajte v pečico za 15–20 minut.
• Narežite dve rezini kruha in nanju položite svežo burrato ter pršut.
• Na vrh dodajte pečene breskve, svežo baziliko ali meto ter še nekaj kapljic oljčnega olja.
Za jutranjo različico vam toast z burrato in breskvami predlagamo ob skodelici ledene kave. Zvečer pa ga lahko postrežete s kozarcem prosecca ali rdečega vina.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram, TikTok