Serija With Love, Meghan ni le televizijska poslastica za ljubitelje elegantnih idej in lahkotnega življenjskega sloga, temveč tudi čudovit vir kulinaričnega navdiha. V drugi sezoni se poleg sproščene atmosfere skrivajo tudi recepti, ki jih brez težav pripravite doma. Od solate z marakujo in pečenega piščančjega mesa do hrustljavega čipsa s pridihom kisa ter sladkega francoskega toasta s kokosom. Vsak krožnik združuje prefinjenost in enostavnost. Poleg teh treh iz serije so tu še dva dodatna recepta, ki bosta popestrila vašo mizo. Veganski kokosovi makroni in tartin z jabolčnim maslom.
Vsak izmed receptov je preprost za pripravo in odličen za različne priložnosti. Od nedeljskega bruncha do sproščene večerje ali popoldanskega druženja.
Solata s pečenim piščancem z marakujo in kruhovimi krutoni
Potrebna oprema: deska za rezanje, nož, pekač, papir za peko, možnar in tolkač.
Sestavine
Za krutone:
-
nekaj rezin kislega kruha, natrganih ali narezanih
-
oljčno olje
Za vinegret:
-
1 majhna šalotka, drobno sesekljana
-
pulpa in semena 3 zrelih marakuj
-
sok 1 limone (navadne ali Meyer)
-
groba sol po okusu
-
malo persimmonovega ali jabolčnega kisa
-
1–2 stroka česna, zmečkana
-
približno 120 ml ekstra deviškega oljčnega olja
-
med po okusu
Za solato:
-
½ pečene piščančje perutnine, natrgane na koščke, ohlajene
-
5–6 skodelic sveže zelene solate, narezane
-
svež peteršilj, drobno sesekljan
-
datlji, očiščeni in narezani na majhne koščke
-
praženi pinjoli po okusu
-
parmezan, na grobo razlomljen
Priprava
Pečico segrejte na 200 °C. Na pekač, obložen s papirjem za peko, razporedite koščke kruha, pokapajte z oljčnim oljem in pecite 15–25 minut, da postanejo hrustljavi. Ohladite. V možnarju zmečkajte šalotko in marakujo. Dodajte limonin sok, sol, malo kisa in česen. Primešajte oljčno olje in po okusu dodajte med. Piščančje meso začinite z malo vinegreta in soli. V večjo skledo dajte del krutonov, prelijte z vinegretom in premešajte. Dodajte solato, peteršilj, datlje, pinjole in sir, nato še enkrat začinite. Na koncu vmešajte piščanca in vse skupaj povežite.
Jabolčni tartin z rikoto ali maskarponejem
Potrebna oprema: deska za rezanje, nož, toaster, mikro ribežen.
Sestavine
-
1 rezina popečenega kislega kruha
-
rikota ali maskarpone po okusu
-
Meyer limona
-
jabolčno maslo po okusu
-
tanko narezana jabolka po okusu
-
ekstra deviško oljčno olje po okusu
-
narezani mandlji po okusu
-
krhka morska sol po okusu
Priprava
Na popečeno rezino kruha namažite plast rikote ali maskarponeja in naribajte limonino lupinico. Dodajte jabolčno maslo in razporedite tanke rezine jabolka. Pokapajte z oljčnim oljem, potresite z mandlji in zaključite s ščepcem krhke morske soli.
Hrustljav čips s soljo in kisom
Potrebna oprema: mandolina, kuhinjske krpe, globoka posoda za cvrtje ali težak lonec, termometer za olje, skleda za mešanje, prijemalke ali mrežasta žlica, papirnate brisače.
Sestavine
-
2–4 krompirji (s kožo)
-
1 čajna žlička grobe soli ali grobe morske soli
-
1 žlica praška vinskega kisa (precedenega skozi majhno cedilo)
-
1 l avokadovega olja za cvrtje
-
po želji vejica rožmarina ali timijana za posip
Priprava
Krompir narežite z mandolino na rezine debeline približno 1,5 mm in jih za 30 minut namočite v ledeno mrzlo vodo. Dobro odcedite, osušite in pustite stati še 5 minut. V večjem loncu segrejte olje na 165 °C. Krompirjeve rezine cvrite v manjših količinah (12–16 rezin naenkrat) po 2–3 minute, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. S penovko jih poberite in na hitro odcedite na papirju. Še tople posujte s soljo, praškom vinskega kisa ter po želji z lističi timijana ali rožmarina. Postopek ponovite, dokler ne porabite vseh rezin, in na koncu dodajte še malo soli.
Kokosov francoski toast po receptu Tana Francea
Potrebna oprema: dve plitvi posodi, metlica, nelepljiva ponev, lopatica.
Sestavine
-
1 mlečni kruh, narezan na debelejše rezine
-
3 jajca
-
240 ml sladke smetane
-
malo polnomastnega mleka
-
1–2 žlički sladkorja v prahu, plus za posip
-
mleti cimet po okusu
-
riban kokos
-
slani maslo, plus še za serviranje
-
sveže sadje za postrežbo
-
javorjev sirup za postrežbo
Priprava
V eni skledi z metlico zmešajte jajca, sladko smetano, mleko, cimet in sladkor v prahu. V drugi posodi pripravite riban kokos. Na srednje močni temperaturi v ponvi raztopite maslo. Vsako rezino kruha na hitro popražite (približno 1 minuto), da dobi hrustljavo skorjo. Kruh nato namočite v jajčno mešanico, dobro prepojite in prebodite z vilicami, da se tekočina vpije. Nato obložite z ribanim kokosom z obeh strani. V ponev dodajte malo masla in pecite približno 4 minute na vsaki strani, dokler ne postane zlato hrustljav. Postrezite s svežim sadjem, dodatnim maslom, posipom sladkorja v prahu in javorjevim sirupom.
Veganski kokosovi makroni
Potrebna oprema: mešalna skleda, metlica, pekač obložen s papirjem za peko, manjša zajemalka za sladoled, dvojni kotel (lonec in ognjevarna posoda), metlica ali vilica za topljenje čokolade, žlica, merilne žličke in skodelice.
Sestavine
-
1/4 skodelice aquafabe (tekočina iz čičerike)
-
1 pločevinka kokosovega kondenziranega mleka
-
1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
-
1/4 čajne žličke soli
-
3 skodelice suhega kokosa
-
1/2 skodelice temne (veganske) čokolade, stopljene
-
1 žlica kokosovega olja
-
po želji cvetlični posipi za okras
Priprava
Pečico segrejte na 175 °C. V srednje veliki skledi stepite aquafabo, da postane penasta. Dodajte kokosovo kondenzirano mleko, vaniljev ekstrakt in sol. Vmešajte kokos, da se enakomerno porazdeli. Z manjšo zajemalko oblikujte kroglice in jih razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite 20–25 minut, dokler niso rahlo zlato zapečeni. Ohladite. V dvojnem kotlu stopite čokolado in kokosovo olje ter mešajte, dokler masa ni gladka. Makrone lahko pomočite v čokolado, da odteče odvečna glazura, ali jih prelijete s čokolado z žlico. Po želji potresite s cvetličnimi posipi. Za 10 minut postavite v hladilnik, da se strdijo. Nato jih razporedite na pladenj in postrezite.
Foto: Netflix