Predstavljamo vam popolno poletno sladico – mangove palačinke v hongkonškem slogu! Te živo rumene, tanke palačinke navdušujejo s svežino sočnih koščkov manga in nežno stepeno smetanovo kremo z vaniljevim pridihom.
Idealne so kot osvežujoč zaključek obroka, sladek zajtrk ali brunch, njihova priprava pa vam ne bo vzela veliko časa. Poleg tega s svojim okusom in videzom navdušijo že na prvi pogled. Pripravljene so iz preprostih sestavin, a rezultat je zares impresiven! Kar čudi, da zanje še nismo slišali!
Mangove palačinke
Sestavine za testo:
-
250 ml polnomastnega mleka
-
3 velika jajca
-
80 g bele moke
-
50 g koruznega škroba
-
40 g sladkorja v prahu
-
ščepec soli
-
po želji: ¼ žličke rumene jedilne barve
-
olje ali maslo za peko
Sestavine za nadev:
-
250 ml sladke smetane za stepanje (ohlajene)
-
30 g sladkorja v prahu
-
1 žlička vanilje (strgana sredica stroka ali ekstrakt)
-
2 velika zrela manga, olupljena in narezana na dolge rezine
Postopek:
-
Vse sestavine za testo zmešajte v gladko maso.
-
Po želji dodajte rumeno barvo za pristno barvo mango palačink.
-
Ponev segrejte na srednji temperaturi in jo rahlo premažite z maščobo.
-
V ponev vlijte manjšo količino mase in enakomerno razporedite v tanek sloj.
-
Palačinko pecite 1–2 minuti, dokler se robovi ne začnejo ločevati, nato jo previdno obrnite in na hitro specite še na drugi strani.
-
Palačinke pred polnjenjem ohladite.
-
V ohlajeni posodi stepite sladko smetano s sladkorjem v prahu in vaniljo, dokler ne dobite čvrstega šlaga.
-
Palačinko položite na ravno površino, na sredino dodajte žlico kreme, nato košček manga.
-
Spodnji del palačinke preklopite čez nadev, nato še stranska dela in zavijte kot burrito.
-
Postopek ponovite z ostalimi palačinkami.
Nekaj dodatnih nasvetov:
-
Uporabite zrele mango sadeže, saj je njihov okus bistveno boljši.
-
Maso za palačinke lahko precedite skozi cedilo za še bolj fino strukturo.
-
Palačinke je treba pred polnjenjem ohladiti, da se krema ne stopi.
-
Postrezite ohlajeno.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram (Natasha Wong-withnatwong)