Za tiste, ki neradi spremljate serije iz sezone v sezono, smo izbrali takšne, ki jih ni treba gledati kronološko
Za tiste, ki neradi spremljate serije iz sezone v sezono, smo izbrali takšne, ki jih ni treba gledati kronološko

Za tiste, ki neradi spremljate serije iz sezone v sezono, smo izbrali takšne, ki jih ni treba gledati kronološko

Čeprav radi spremljamo iste like skozi več sezon in let, so nekatere izmed najljubših serij pogosto antologijske, z nepovezanimi sezonami. Včasih je tisto, kar naredi serijo še bolj razburljivo, prav to, da ko se zaključi, ne vemo, kateri liki nas čakajo v naslednjih sezonah. Zato smo danes izbrali najboljše antologijske serije, ki si jih morate ogledati.

antologijske serije

True Detective

True Detective je eden najbolj znanih in hvaljenih naslovov zadnjih nekaj let. Gre za kriminalistično serijo, ki vsako sezono spremlja drug primer zločina. Prva sezona z Matthewom McConaugheyjem in Woodyjem Harrelsonom je takoj postala hit, medtem ko druga sezona, v kateri so nastopili tudi svetovni zvezdniki, kot so Colin Farrell, Rachel McAdams in Vince Vaughn, ni bila tako dobro sprejeta. Tretja sezona z dvakratnim oskarjevcem Mahershalom Alijem je zaplet vrnila v tirnice prve in navdušila oboževalce. Januarja prihaja četrta sezona z Jodie Foster.

antologijske serije

Black Mirror

Black Mirror je Netflixova antologijska serija, ki raziskuje zapleten visokotehnološki multiverzum, kjer trčijo največje inovacije človeštva in najtemnejši instinkti. Serija je pridobila izjemno popularnost in vsaka epizoda je unikatna. To pomeni, da vam Black Mirrorja ni treba gledati po vrstnem redu epizod, ampak lahko poljubno izberete, katero želite gledati. Rezultat priljubljenosti je kar pet odličnih sezon in en interaktivni film na Netflixu, kjer izberete zaplet. Letos, štiri leta po peti sezoni, je prispela težko pričakovana šesta. Naše vtise o šesti sezoni si lahko preberete tukaj. Če še niste odkrili čarovnije Black Mirrorja, je čas, da si ga ogledate.

 

antologijske serije

The White Lotus

The White Lotus v seriji predstavlja luksuzno letovišče, ki se nahaja v več državah. Vsaka sezona je postavljena v drugo državo in letovišče ter vključuje različne like. Edina stalnica je lik bogatašinje Tanye, ki jo igra smešna Jennifer Coolidge, ki je za to vlogo prejela emmyja in zlati globus. Serija spremlja različne goste in zaposlene v letovišču v teku enega tedna. Tako prva kot druga sezona sta črni komediji, ki se končata s tragedijo. Po Havajih in Italiji se tretja sezona snema na Tajskem.

antologijske serije

Ameriška grozljivka

Ameriška grozljivka je ena najdlje predvajanih antologijskih serij. Traja že več kot deset let in ima dvanajst sezon, zadnja je izšla konec septembra, eno glavnih vlog pa igra Kim Kardashian. Gre za antologijsko serijo, ki se osredotoča na različne like in lokacije ter prikazuje različne vidike grozljivk. V sezonah se je zvrstilo veliko znanih obrazov, kot so med drugimi Sarah Paulson, Evan Peters, Jessica Lange, Kathy Bates, Angela Basset, Emma Roberts in Lady Gaga.

antologijske serije

Fargo

Antologijska serija Fargo, ki so jo začeli predvajati leta 2014, je nastala po istoimenskem filmu bratov Coen in spremlja različne kronike goljufij, spletk in umorov okoli zamrznjene Minnesote. Vse te zgodbe tako ali drugače vodijo v skrivnostno mesto Fargo v zvezni državi Severna Dakota. Gre za kriminalni triler, doslej so bile izdane štiri sezone. Po treh letih premora bomo ta mesec prejeli peto, ki bo tudi zadnja. Igralsko zasedbo med drugim sestavljajo Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Colin Hanks, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Ewan McGregor in Chris Rock.

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri