Blondinka s Harvarda, kultna komedija postaja serija
Blondinka s Harvarda, kultna komedija postaja serija

Blondinka s Harvarda, kultna
komedija postaja serija

“What, like it’s hard?” “Kaj, kot da je težko?” Če se vam ta citat zdi znan, potem ste zaprisežen oboževalec (romantičnih) komedij iz 2000-ih. Film o slavni plavolaski Elle Woods asociiramo na feminizem in (oh kako prisotno) rožnato barvo na velikem platnu. Govorimo seveda o komediji Legally Blonde, ki je ob izidu leta 2001 takoj postala kultna.

Legally Blonde ali Blondinka s Harvarda je v preteklih letih uživala veliko popularnost. Tako sta bila posneta tudi nadaljevanje Legally Blonde 2 in še en film iz leta 2009 – Legally Blondes.

Blondinka z diplomo

Film Legally Blonde spremlja mlado Elle Woods (Reese Witherspoon), priljubljeno dekle in članico sestrstva. Ko jo zapusti fant, se odloči za študij prava na Harvardu in postane odvetnica. Čeprav ima predvsem načrt narediti vtis (in osvojiti nazaj) svojega fanta, se Elle kmalu zave svojega talenta za pravo. Skladno s tem gradi svojo samozavest in se zaveda, da ne potrebuje (bivšega) fanta, da bi bila srečna.

Novi prijatelji in zaljubljenost bodo spremenili njeno življenje – njen bivši fant pa bo ostal v preteklosti. V tem filmu igra tudi legendarna Jennifer Coolidge, ki je v vlogi Paulette idealna spremljevalka lika Elle Woods.

Legally Blonde vs. Gossip Girl

Če je Legally Blonde it film iz 2000-ih, je Gossip Girl it serija iz istega obdobja. Potem ko je v javnost prišla novica, da je v pripravi serija Legally Blonde, ki bo nastala po istoimenskem filmu in da jo bodo napisali ustvarjalci kultne serije Gossip Girl – ne bi mogli biti bolj veseli. In ne, ne govorimo o ponesrečenem remakeu Gossip Girl. Gre za serijo, ki je bila predvajana od leta 2007 do 2012. Blake Lively, Penn Badgley, Leighton Meester in Ed Westwick so le nekateri izmed igralcev, ki jih je ta serija izstrelila na sam vrh hollywoodskega A-sezname.

Njena scenarista Josh Schwartz in Stephanie Savage bosta skupaj z Reese Witherspoon, ki je igrala slavno Elle, sodelovala tudi pri novi seriji o plavolaski Elle Woods. Tokrat bo za kamero stala Reese, ki bo s svojo produkcijsko hišo Hello Sunshine producirala novo serijo. Za tem projektom stoji Studio Amazon MGM, zato lahko pričakujemo, da bo serija na voljo na pretočni platformi Amazon Prime Video.

 

Elle Woods je nazaj

Govorice o filmu Legally Blonde 3 krožijo že leta. Leta 2015 je Reese Witherspoon rekla, da si lahko predstavlja Elle Woods v pisarni Bele hiše, oboževalci pa so to razumeli kot potrditev novega filma. A čeprav se je govorilo, da že imajo scenaristko (in sicer Mindy Kaling), pa tudi idejo za prostor, se film (še) ni pojavil.

Ker je vse bolj priljubljeno pretvarjanje filmov v serije – tako uspešne kot manj uspešne –, se zdi, da bomo namesto tretjega dela Legally Blonde gledali televizijsko različico. Nismo prepričani, ali bo Reese ponovila svojo vlogo zakonske blondinke, vendar smo veseli, da bo tako ali drugače sodelovala pri projektu. Reese kot producentka in njena družba stojita za Daisy Jones & The Six in Big Little Lies, ki sta bila (in ostajata) zelo priljubljena in kritiško hvaljena.

LEGALLY BLONDE
LEGALLY BLONDE / ©MGM / Courtesy Everett Collection / Profimedia

Foto: Profimedia / IMDb / Instagram @legallyblondemovies

Naloži več
Zapri