Bo novo nadaljevanje filma Joker res muzikal? Njegov napovednik je pritegnil veliko pozornosti
Bo novo nadaljevanje filma Joker res muzikal? Njegov napovednik je pritegnil veliko pozornosti

Bo novo nadaljevanje filma Joker res muzikal? Njegov napovednik je pritegnil veliko pozornosti

Filmski naslov, ki se ga letos še posebej veselimo, je nadaljevanje kultnega filma Joker, v katerem je glavna vloga svojevrstnega zlobneža zaupana Joaquinu Phoenixu. To mu je prineslo številne pohvale, vrhunec pa je doseglo z osvojitvijo prestižnega zlatega kipca na podelitvi oskarjev leta 2019.

Film Joker: Folie à deux bo na velika platna prišel oktobra 2024, vendar smo po zaslugi režiserja Todda Phillipsa dobili priložnost videti prve kadre omenjenega filma.

Joker

Usodno srečanje kot povod za zaplet

V njem spoznamo Joaquina Phoenixa in njegovo novo igralsko partnerico, ki ni nihče drug kot Lady Gaga. Priljubljena pevka bo v svoji novi igralski vlogi upodobila Harley Quinn, psihiatrinjo, ki jo Joker očara.

Gre za lik, ki je v zadnjem času doživel številne filmske priredbe, vključno s priljubljeno uprizoritvijo Margot Robbie, ki je pred tem igrala Quinn v filmih Suicide Squad in Birds of Prey.

Temačni in grobi posnetki se začnejo v azilu Arkham, kamor so Jokerja zaprli na koncu prvega filma in kjer sreča drugo pacientko – uganili ste, Harley Quinn. Usodno srečanje se bo sprevrglo v ljubezensko zgodbo, ki jo spremljamo v novem nadaljevanju.

JokerJoker

Kaj vemo o novem filmu?

Naslov nadaljevanja, Folie à Deux, je sklicevanje na medicinski izraz za enako ali podobno duševno motnjo, ki prizadene dva ali več ljudi, običajno člane ožje družine. Zanimivo je, da novo nadaljevanje Jokerja opisujejo kot muzikal, kar ga močno razlikuje od njegovih predhodnikov.

Vendar pa je režiser Todd Phillips dejal, da ta kategorizacija ni povsem točna, čeprav bo film vseboval veliko pesmi in plesnih točk.

Joaquinu Phoenixu se bo na velikem platnu znova pridružila Zazie Beetz, poleg Lady Gage pa so novi obrazi v filmu še Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland in Harry Lawtey. Znano je, da bo dogajanje novega filma postavljeno v leto 1983, dve leti po dogodkih iz originalnega filma.

Joker

Visoka pričakovanja

Naj spomnimo, da je izvirni film Joker leta 2019 sprožil veliko polemike, ki jo je spremljal velik medijski pomp. Film je po vsem svetu zaslužil več kot milijardo dolarjev in postal najbolj dobičkonosen film z oceno R v zgodovini blagajn. Po sistemu American Motion Picture Association se ta oznaka nanaša na filme, ki jih ni dovoljeno predvajati otrokom, mlajšim od 17 let, brez spremstva staršev.

Poleg uspeha v blagajnah je bil deležen številnih nagrada. Med njimi izstopa 11 nominacij za oskarja, vključno s tistimi za najboljši film in glavnega igralca, ki ju je na koncu prejel Joaquin Phoenix. Prvotno je bil zasnovan kot edinstven projekt, vendar sta se Todd in Phoenix skupaj odločila, da si ta zgodba vseeno zasluži nadaljevanje.

Pričakovanja so visoka zaradi uspeha prvega filma in dodane zvezdniške moči ikone kot je Lady Gage. Ali bo temu res tako, bomo lahko izvedeli 4. oktobra, ko film uradno prispe v kinematografe.

Spodaj si lahko ogledate napovednik:

Foto: Instagram (@toddphillips), IMDb

Naloži več
Zapri