Ta nova serija se je po IMDb-ju že uvrstila med najboljše vseh časov. Ima oceno 9,2
Ta nova serija se je po IMDb-ju že uvrstila med najboljše vseh časov. Ima oceno 9,2

Ta nova serija se je po IMDb-ju že uvrstila med najboljše vseh časov. Ima oceno 9,2

Nekoliko je zasenčen uspeh serije Shōgun, ki že od premiere 27. februarja beleži fantastičen uspeh – z oceno 9,2 na platformi IMDb je med najbolje ocenjenimi serijami vseh časov! Premierne epizode so zbrale kar 9 milijonov ogledov po vsem svetu na platformah Hulu, Disney+ in Star+ v prvih šestih dneh razpoložljivosti (ogledi so opredeljeni kot skupni čas predvajanja, deljen s časom predvajanja). S tem je postal Shōgun najbolj gledana serija, predstavljena na platformi Hulu, in je zrinila drugo sezono serije The Bear.

Shogun
Shogun

Za kaj se gre?

Starejši bralci, pa tudi poznavalci sveta televizije, morda poznajo to ime. Izvirna miniserija Shōgun je bila namreč predvajana že leta 1980, prav tako je prejela odlične kritike (in oceno 8,2 na prej omenjenem portalu IMDb) ter tri nagrade emmy. Zdi se, da je nova različica na dobri poti, da jo preseže.

Obe seriji temeljita na isti literarni predlogi – Shōgun britanskega avtorja Jamesa Clavella. V svojem najslavnejšem romanu je obudil številne zgodovinske osebnosti iz 17. stoletja in močno dramatiziral zgodbo prvega Angleža, ki je priplul na Japonsko, ter ustvaril lik Johna Blackthorna.

Shogun
Shogun

Zakaj toliko pohval?

Serija, ki obuja boj za oblast, je gledalce osvojila s fantastično produkcijo, kakršne se ne bi sramovale niti priznane filmske uspešnice. Označen je kot celovit zgodovinski ep, ki izžareva politične spletke. Njegovo zvezdniško zasedbo vodijo Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis in Anna Sawai.

Misterij, boj za prevlado, akrobacije, ki jih spremljajo vizualni učinki – vse to so odlični razlogi, zakaj bi si morali ogledati Shōgun tudi sami. Je pa to tudi razlog, da je ta naslov takoj postal hit. Prvo sezono sestavlja 10 delov, zadnja pa bo na sporedu 23. aprila. Spodaj vas čaka njen naslovni video:

Foto: IMDb

Naloži več
Zapri