Taylor Swift je izdala novi, dvojni album The Tortured Poets Department
Taylor Swift je izdala novi, dvojni album The Tortured Poets Department

Taylor Swift je izdala novi, dvojni album
The Tortured Poets Department

Težko pričakovani 11. studijski album ene največjih kantavtoric današnjega časa Taylor Swift je končno tu! Taylor je danes, 19. aprila, objavila vse skladbe na svojem YouTube kanalu. Izdajo albuma z naslovom The Tortured Poets Department je pevka napovedala že na letošnjih grammyjih, a nihče ni pričakoval, da bo izšel v celoti brez prejšnjih singlov.

Novi album

Odkar je leta 2006 vstopila na sceno, se je sladko vseameriško dekle Taylor Swift profiliralo kot ena najbolj priljubljenih današnjih pevk in tekstopistk. Legija njenih oboževalcev jo strastno podpira pri vsem, kar izda, in njene koncertne turneje so razprodane v rekordnem času. Le še nekaj ​​zvezdnikov danes uživa status Taylor. Všeč ali ne, govorimo o morda največji glasbeni zvezdi ta hip.

The Tortured Poets Department vsebuje 16 skladb, vključno s sodelovanjem s Post Malone in Florence + the Machine. Besedila pesmi podpisuje Taylor sama, za produkcijo pa skrbi njen pogosti sodelavec Jack Antonoff. Prvi singel naj bi bila pesem s Post Malonom – Fortnight, ki ima na YouTubu že več kot milijon ogledov. Videoposnetek, ki ga je Taylor objavila na svojem Instagramu in se nanaša na uspešnico Poor Things, bo kmalu objavljen. Poleg albuma s 16 pesmimi je Taylor izdala tudi dvojno različico albuma – The Anthology z dodatnimi 15 pesmimi.

Pomen albuma

Čeprav uradno ni znano, od kod izvira ime novega albuma, kot običajno pa vseeno prevladuje ena teorija. Taylor je namreč znana po tem, da navdih najde v svojih preteklih romantičnih zvezah, kar mnogi radi komentirajo. Preden je našla srečo s sedanjim partnerjem Travisom Kelcem, je bila Taylor v dolgoletni zvezi z britanskim igralcem Joejem Alwynom, njenim najdaljšim partnerjem doslej. O njiju je bilo malo znanega, razhod pa je bil za številne oboževalce šok. Mnogi verjamejo, da se ime njenega albuma navezuje na intervju z igralcem Paulom Mescalom, ki je razkril, da je v skupinskem klepetu z Andrewom Scottom in Taylorinim bivšim, Joejem Alwynom, imenovanim The Tortured Men Club. Podobnosti res ne manjka, vendar smo prepričani, da nikoli ne bomo zares vedeli, ali je Taylor namigovala na to ali je šlo za naključje.

Spodaj vam predstavljamo prvo pesem na albumu, Fortnight.

Foto: IMDb, Instagram (@taylorswift)

Naloži več
Zapri