To nedeljo se sprehodite po parku Zvezda in obiščite knjižni Sejem na zraku
To nedeljo se sprehodite po parku Zvezda in obiščite knjižni Sejem na zraku

To nedeljo se sprehodite po parku Zvezda in
obiščite knjižni Sejem na zraku

Knjižni Sejem na zraku, ki je bil prvotno napovedan ob svetovnem dnevu knjige v sredo, 17. 4., se bo odvil to nedeljo, 12. maja. Potekal bo v parku Zvezda v Ljubljani, med 10. in 22. uro. V središču Ljubljane, Unescovega mesta literature, v sodelovanju s skupnostjo založnikov organizirajo že deveti knjižni sejem. To  je odlična priložnost, da se z obiskom, druženjem, nakupi in podarjanjem knjig skupaj poklonimo vsem, ki prispevajo k ustvarjanju kakovostnega bralnega gradiva.

Kaj se bo dogajalo?

V parku Zvezda bodo od jutra do noči v sodelovanju z založniki in založnicami razprostrli stojnice in mize, obložene z najboljšim, kar lahko ponudijo. Za sejem pripravljajo poseben izbor knjig s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Številni založniki bodo prisotni na svojih stojnicah, na voljo za srečanja, pogovore in predstavitve knjig.
Na sejemskem odru, ki se odpira točno ob 10.00 s sejemsko glasbeno budnico, se bodo do večera vrstili pogovori, branja in predstavitve knjig.

Spremljevalni program

Ob stojnicah založnikov bodo potekala podpisovanja avtorjev in avtoric. Pogovori in predstavitve knjig se bodo odvijali tudi na sejemskem odru. Za prijetno vzdušje bo sejemsko prizorišče osvetljeno z namiznimi svetilkami in ostaja odprt do 22. ure. Sejem na zraku vsako leto obiščejo tudi številni tuji obiskovalci in obiskovalke in zanje bodo letos na info stojnici ponudili izvrsten nabor domačih avtorjev in avtoric v prevodih.

V družbi knjige

V družbi več kot 60 založnikov in založnic bo knjižni sejem v parku Zvezda potekal v zelo družabnem vzdušju, program pa je namenjen tako odraslim kot otrokom. “Ni samoumevno, da lahko v slovenščini beremo toliko dobrih knjig“, pravijo organizatorji. Svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki smo ga obeležili aprila, je tudi pri nas tradicionalno povezan z nakupovanjem in podarjanjem knjig, zato je Sejem na zraku odlična priložnost za dan preživet v družbi zakladnice knjig.

Knjižni Sejem na zraku bo potekal v nedeljo, 12. 5., od 10. do 22. ure v parku Zvezda v Ljubljani. Več o programu si lahko preberete na Facebook strani dogodka.

Foto: Instagram (@filozofskafakultetaul; @aconita.umbra; @emanat_institute; @aljosa.harlamov)

Naloži več
Zapri