Nourish: nova kuharska knjiga Gisele Bündchen je ultimativni navdih za spomladanske jedilnike
Nourish: nova kuharska knjiga Gisele Bündchen je ultimativni navdih za spomladanske jedilnike

Nourish: nova kuharska knjiga Gisele Bündchen je ultimativni navdih za spomladanske jedilnike

Gisele Bündchen – supermodel, filantropistka, pisateljica. Nova knjiga receptov z naslovom Nourish: Simple Recipes for Body and Soul je naslednja točka Gisele in njenega kariernega načrta. Manekenka je namreč že desetletja aktivna tudi izven modnih pist. Pred devetimi leti, natančneje aprila 2015, je naznanila konec manekenske kariere, ki je trajala od leta 1998. Kultni status supermodela upravičeno zasluži – še vedno je najbolje plačana manekenka na svetu.

Po odhodu z modne piste je Gisele svojo kariero usmerila v drugo smer in se popolnoma posvetila promociji zdravega načina življenja. Da za mladosten, fit videz tega supermodela ni zaslužna le genetika, dokazuje knjiga Nourish: Simple Recipes for Body and Soul – pokukali smo na njene strani.

gisele
@gisele
gisele
@gisele

Zdrav duh v zdravem telesu

Že dolgo smo (komaj) čakali na knjigo receptov Gisele Bündchen. Manekenka namreč s svojimi sledilci na Instagramu že dolgo rada deli hitre in enostavne recepte, ki so del njenega vsakdana. Giselin dnevni jedilnik vključuje številne recepte za superživila. Na voljo so solate, juhe, pa tudi sladkarije iz zdravih sestavin ter smutiji. Ko že govorimo o smutijih, ste zagotovo že slišali za Giselderberry. Kombinacija bio javorjevega sirupa, kokosovega mleka, jagodičevja, açaí prahu, mandljevega masla, banan in datljev. To so sestavine, zaradi katerih je ta smuti postal senzacija v Erewhonu, znani hollywoodski verigi supermarketov, s katero je Gisele januarja sodelovala.

 

Kaj je na meniju?

V novi knjigi družinskih receptov Nourish: Simple Recipes for Body and Soul se Gisele osredotoča na recepte, ki so del njenega dnevnega jedilnika. To so že omenjeni smutiji in solate, pa tudi kuhane jedi, ki jih okrasi s hranili bogata zelenjava. Beljakovine so nepogrešljiv del njenih obrokov in veliko receptov se osredotoča na to makrohranilo.

Številni Giselini recepti so brezglutenski, zato so primerni za ljudi z alergijami in intoleranco. Gisele je ljubiteljica alternativam za osnovne sestavine vsake kuhinje. Tako se namesto navadne odloči za mandljevo moko, namesto sončničnega za avokadovo olje in podobno. Večina sladkih receptov temelji na datljih, katerih sladek okus spominja na karamelo.

gisele
@gisele
gisele
@gisele
Naloži več
Zapri