Tri slovenske ilustratorke, ki s hudomušnim humorjem popestrijo naš Instagram feed
Tri slovenske ilustratorke, ki s hudomušnim humorjem popestrijo naš Instagram feed

Tri slovenske ilustratorke, ki s hudomušnim humorjem popestrijo naš Instagram feed

Slovenci smo že od nekdaj navdušeni nad ilustracijo, še posebej če ta vsebuje kanček hudomušnega humorja. Tokrat jih ne bomo brali na zadnji strani dnevnega časopisa, temveč njihovo ustvarjalnost in sporočilnost občudujemo kar iz prenosnih ekranov. Predstavljamo vam tri umetnice, ki vsaka s svojim prepoznavnim slogom ter komičnostjo, popestrijo podrsavanje po Instagramu. Če vaš vsakdan potrebuje malo smeha (ali ironije) potem nujno preverite naslednje tri slovenske ilustratorke!

1. ELEVEN ONE SEVEN.

Kako bi opisali ilustracije v stripovskem stilu, ki vas s svojo direktnostjo večkrat pripravijo do zadrege? Žgečkljivo! Identiteta avtorice znamke ELEVEN ONE SEVEN nam ostaja neznana, a nekaj je gotovo: bizarnih idej ji ne primanjkuje. Njeni glavni junaki so Dickus, Srčk, Mucica in dama z lepo pričesko, za katero pravi, da je “lepa, ampak glupa”. Prepoznali jo boste po sloganu “Lajf nj bo porn, ne naporn”. Če ste tudi sami brez dlake na jeziku (ali pa bi vsaj radi bili) potem si katero izmed briljantnih sporočil izberite v obliki majice ali puloverja, keramike ali umetniške slike.

2. Deklica

Kaja Berlot, ki ustvarja pod umetniškim imenom Deklica, nas vsako jutro s svojimi citati zadene neposredno tam, kjer zaboli. Njeni digitalni opomniki so namreč tako vsakdanji in življenjski, da se zlahka poistovetimo in se hkrati strinjamo, da nam življenja vseeno ni potrebno jemati tako zelo resno. Da ne bi pozabili na njene življenjske modrosti, je Kaja svoje najbolj viralne slogane oblikovala tudi na nalepke, magnete, skodelice, našitke, voščilnice in še cel kup drugih izdelkov.

3. Karolina umetnina

Še en odličen strip, ki bo razmigal vaše trebušne mišice. Karolina Marušič meni, da je življenje umetnost in takšen je tudi njen Instagramov profil – poln prigod, ki nas v 2D obliki opominjajo na komičnost vsakdana. Njen prepoznavni slog, glavna zvezda katerega je prikupen nezemljanček, popestri primorsko narečje ter situacije, s katerimi se je srečal že vsak. Predstavi jih na iskren in ranljiv način, ki je zaradi svoje odkritosti pogosto razlog za nasmešek. Pred kratkim je Karolina umetnina izdala tudi knjigo stripov z naslovom “Ma kej? Neč.”

Naloži več
Zapri