Navdih za retro nail art: manikura v obliki polmeseca
Navdih za retro nail art: manikura v obliki polmeseca

Navdih za retro nail art: manikura
v obliki polmeseca

Ena najtežjih odločitev pri lepotnih posegih je tudi katero manikuro izbrati. Od dolžine nohtov do tega, ali želimo enobarvni lak (da izbire barv niti ne omenjamo) ali francosko, pa celo 3D manikuro … Izbire je res veliko. Zato je odločitev običajno zelo težka.

S pomladjo se spremeni tudi manikura. Le ta večinoma izhaja iz narave in sončnih dni, ki jih je na srečo v izobilju. Tako se odločimo za nohte v svetlih, pastelnih odtenkih, nič nenavadnega pa ni niti kombiniranje več barv hkrati.

Tako smo prišli do novega ali starega trenda – manikure v obliki polmeseca. Ta retro manikura je bila priljubljena v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja, zdaj pa se zdi, da se vrača.

Retro dizajn s pridihom

Polmesečna manikura velja za prvo umetnost nohtov, ki je bila kdaj ustvarjena. Ta manikura se je pojavila v poznih dvajsetih letih prejšnjega stoletja in njena priljubljenost se je nadaljevala v naslednjem desetletju. Ker je bila norma za ženske tiste dobe, da nosijo rokavice pri skoraj vsaki obleki, manikura ni bila na vrhu prednostnega seznama. Vse se je spremenilo, ko so v obdobju burnih dvajsetih odpadle rokavice – v vseh pogledih.

Nohti pa niso bili takoj krepko nalakirani. Verjeli so, da ženske, ki imajo nalakirane nohte, nekaj skrivajo – prav tako je nastala polmesečna manikura, ki je del nohta pustila izpostavljenega in ga okrasila z barvami.

Ne glede na to, ali se želite popolnoma posvetiti temu trendu ali mu dati sodoben pridih, je navdiha veliko. Nam najljubše so tiste manikure v pastelnih odtenkih. Če ste neodločni, lahko kombinirate več barv – Charlotte Cliff je nosila polmesečno manikuro v gradient stilu, od svetlejših do temnejših barv. Zanimiva možnost so tudi klasični rdeči ali beli nohti v tem stilu.

Naloži več
Zapri