Naša svetovno priznana chefinja Ana Roš predstavlja svojo prvo linijo ustekleničenih koktajlov
Naša svetovno priznana chefinja Ana Roš predstavlja svojo prvo linijo ustekleničenih koktajlov

Naša svetovno priznana chefinja Ana Roš predstavlja svojo prvo linijo ustekleničenih koktajlov

Svetovno priznana chefinja Ana Roš, chefinja restavracije Hiša Franko s tremi Michelinovimi zvezdicami, ambasadorka trajnostne kulinarike in ena najvplivnejših kuharskih ustvarjalk na svetu, odpira novo poglavje svoje kulinarične zgodbe. Te dni predstavlja inovativno linijo vrhunskih ustekleničenih koktajlov Ana Roš Drinks, ki kategorijo pijač pripravljenih za postrežbo ali »ready-to-serve« povzdiguje na povsem novo raven doživetja. Koktajli so zasnovani po enakih načelih, kot vodijo njeno kuhinjo – na lokalnih sestavinah, obrtniškem pristopu in instinktivni natančnosti, ki opredeljuje njeno kulinariko.

Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)
Ana Roš
Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)
Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)

Prva izdaja je drzna reinterpretacija klasičnega Negronija v butični steklenici

Prva izdaja – Ana Roš Negroni – je drzna reinterpretacija klasičnega koktajla, prepoznana po svilnati teksturi in sadno zaokroženem profilu. Je lahkoten na okusu, a brez izgube značilne globine.

»Negroni je struktura, moč in globina – tako kot moja kuhinja. Zdelo se mi je kot popolno izhodišče: klasika z dovolj karakterja, da lahko nosi moj podpis,« pravi Ana Roš.

Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)
Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)
Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)

V sodelovanju z vrhunsko miksologinjo in lokalnimi legendami

Koktajl je nastal v sodelovanju s priznano miksologinjo Anjo Skrbinek, nekdanjo vodjo miksologije v Hiši Franko. Med sestavinami najdemo zelišča, nabrana v Dolini Soče, in unikaten vermut, ustvarjen v sodelovanju z vinsko kletjo Movia iz Goriških Brd. Namesto dodanega sladkorja vermut vsebuje zgoščen grozdni mošt, ki koktajlu podari naravno mehkobo in se izogne težkemu pookusu, značilnemu za klasične različice. Poseben pečat dodajata še fermentirana jerebika, ki vnese subtilno grenkobo, in divji lovor, ki osveži s citrusno noto.

Rezultat? Večplasten, eleganten Negroni, pripravljen za postrežbo – skupaj z oblikovno dovršeno steklenico, ki vsebuje sedem porcij, je idealna izbira za sproščene večere ali kot skrbno izbrano darilo.

Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)
Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)
Ana Roš in Anja Skrbinek
Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)
Anja Skrbinek
Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)

Ana Roš Drinks: kulinarična zgodba v vsakem požirku

V svetu Ane Roš so koktajli že dolgo pomemben del oblikovanja jedilnikov – razvijajo se vzporedno z jedmi, ne kot njihovo spremljevalno dopolnilo.

»Naše pijače in naša hrana govorijo isti jezik,« pravi Roš. »So komplementarni izrazi istega izvora – vodeni s sezonskostjo, ravnovesjem in lokalnim okoljem. Znani smo po svojem izjemno drugačnem pristopu k mešanju pijač. Izkušnjo Hiše Franko s tremi Michelinovimi zvezdicami sem želela prenesti v udobje vašega doma.«

Ana Roš Drinks prinaša doživetje vrhunske restavracije, ujeto v steklenico. Gre za izjemno reinterpretacijo samega pojma koktajlov, pripravljenih za takojšnjo postrežbo.

Ana Roš Negroni (0,7 L, 26 % vol.*, 46 evrov) bo na voljo za spletni nakup od 29. maja 2025 na uradni strani: www.anarosdrinks.com. Ena steklenica zadostuje za sedem skrbno odmerjenih porcij.

*Ministerstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Ana Roš Drinks Negroni koktajli (foto: Ciril Jazbec)

O Ani Roš

Ana Roš je chefinja restavracije Hiša Franko, ki se ponaša s tremi Michelinovimi zvezdicami in zeleno zvezdico za trajnost. Je ambasadorka hiperlokalne kulinarike in ena najbolj cenjenih kulinaričnih ustvarjalk na svetu. Njeno delo temelji na instinktivnem pristopu, izraziti sezonskosti ter globoki povezanosti z lokalnim okoljem doline Soče, kjer domuje Hiša Franko.

Leta 2017 jo je organizacija The World’s 50 Best Restaurants razglasila za Najboljšo chefinjo na svetu. Leta 2024 je na podelitvi The Best Chef Awards prejela naziv Najbolj cenjena med strokovnjaki. Samoukinja, ki sledi svoji intuiciji, navdušuje s prepletom tradicije in inovacije, tako na krožniku kot tudi zunaj kuhinje.

Njeno ustvarjalno področje se neprestano širi. Poleg Hiše Franko ponovno odpira Pekarno Ana, vodi restavracijo JAZ Ljubljana, konec leta 2025 pa odpira še JAZ Poreč, ki bo predstavljala novo poglavje v njenem kulinaričnem izrazu.

Foto: Ciril Jazbec

Naloži več
Zapri