

Kjer se srečata newyorški brunch in slovenska lokalnost: Pod Plečnikovimi arkadami strežejo bagle, kot jih še niste jedli
Medtem ko mestna tržnica vabi z dišečo zelenjavo, cvetjem in domačimi siri, se pod Plečnikovimi arkadami skriva nov razlog za obisk. V samem srcu Ljubljane je namreč vrata odprla nova pekovska poslastica – Bagel Point. In ne, to ni le še ena pekarna. To je mini gurmanska postojanka, ki združuje newyorški duh, ekološke sestavine in lokalno kreativnost.

Bagel, kot ga poznajo v New Yorku, zdaj tudi pri nas
Zamisel o Bagel Pointu se je rodila iz sodelovanja dveh domačih ljubljencev: butične pekarne Malo drugače in kraft pivovarne LOO-BLAH-NAH. Oba že dolgo skrbita, da Ljubljana diši po drugačnem, ročno narejenem in srčno ustvarjenem.
Bagli, ki jih pripravljajo v Bagel Pointu, niso instant pekovski izdelki. So rezultat tradicionalnega postopka, pri katerem testo najprej skuhajo in šele nato spečejo. Prav zaradi te metode so bagli hrustljavi od zunaj in prijetno žvečljivi znotraj. Popolna osnova za sendviče z raznolikimi nadevi ali pa preprosto s slanim maslom.

Poleg sveže pečenih baglov s smetanovimi, veganskimi ali bolj drznimi namazi, si lahko v Bagel Pointu privoščite tudi fokače in sladke klasike. Mehke cimetove rolice, bogate rjavčke, dišeče piškote in bananin kruh. Za popoln brunch poskrbita še kava iz domžalske pražarne Mariposa in kraft piva iz pivovarne LOO-BLAH-NAH – vse skupaj v duhu lokalnosti in kakovosti.
Nova urbana jutranja postojanka
Bagel Point vabi v svoj svet od torka do petka med 9. in 12. uro, ob sobotah pa ostane odprt še uro dlje – do 13. ure. Če pa vas pot zanese tja tudi pozneje, je vedno odprt sosednji Pub LOO-BLAH-NAH Center, kjer lahko nazdravite s kozarcem njihovega domačega alea.
Ta nova točka na kulinaričnem zemljevidu Ljubljane ni le kavarna, pekarna ali pub. Je prostor, kjer se prepletajo domačnost, zgodovina in globalni okusi. Ko naslednjič iščete nekaj drugačnega za zajtrk, brunch ali prigrizek s prijatelji, veste, kam zaviti.
Foto: Instagram @dorenehookey