

Sezona bučk se je začela: Predstavljamo vam najhitrejši recept za vašo najljubšo poletno poslastico
Poletna poslastica, ki jo mnogi povezujejo z babicami in otroštvom, a jo redko pripravljajo sami, so bučni zvitki. Najokusnejši so z domačimi bučkami in s svežim sirom, postreženi še vroči. Čeprav je domače vlečeno testo najboljše, tisto, ki smo ga kot otroci občudovali, ko se je raztezalo čez celotno mizo, pa bodo tisti, ki nimajo veliko izkušenj ali časa, veseli, da obstaja sveže pripravljeno testo, ki ga lahko kupite v trgovini in se prav tako odlično obnese. Z njihovo pomočjo bodo vaši bučni zvitki pripravljeni že v desetih minutah!


Recept za hitre bučne zvitke
Sestavine:
- 1 paket (500 g) svežega listnatega testa za zavitke
- 500 g bučk
- 400 g svežega kravjega sira
- 3 jajca
- 1 dl kisle smetane
- sol
- maslo
Postopek:
- Bučke operete, olupite in naribate. Posolite in pustite stati 10 do 15 minut, nato jih ožamete.
- Medtem v posodi zmešate sir, smetano in jajca.
- Dodate ožete bučke. Previdno solite (bučke so že soljene, zato pazite, da jih ne presolite – najbolje je, da poskusite).
- Maslo stopite.
- Eno plast testa premažete z maslom, nato nanjo položite drugo plast. Tudi drugo rahlo premažete z maslom in po njej enakomerno razporedite nadev.
- Testo zavijete v zavitek, robove pritisnete, da nadev ne izteka. Postopek ponavljate, dokler ne porabite vsega nadeva in testa. Pred peko vse bučne zvitke premažete še z malo masla.
- Pečete v pečici, predhodno ogreti na 180 stopinj Celzija.
- Proti koncu peke bučne zvitke premažete s kislo smetano, da ne bodo suhi.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram, Dupe Photos