

Sezona češenj se začenja in že smo našli slaščico iz tega sadeža, ki jo bomo to poletje jedli ves čas
Poletje se uradno začne 20. junija, a njegov hiter prihod napovedujejo številni sadeži, ki jih postopoma opažamo na tržnicah in v trgovinah. Poleg tega to osvežujoče sadje pogosto predstavlja glavne sestavine v poletnih sladicah, ki jih preizkušamo, naša kuharska beležka pa je že zdaj polna receptov, ki jih želimo pripraviti v prihodnjih mesecih. Pravzaprav je eden izmed njih tudi tisti, ki smo ga zasledili na družbenih omrežjih, v središču pa so češnje, prelite s čokolado, pripravljene v le nekaj minutah. A te bodo z mize zagotovo izginile še hitreje, zato si boste verjetno želeli, da jih naslednji dan znova pripravite.
Sladica, ki jo imamo to poletje najraje
Recept za češnje, prelite s čokolado, smo opazili na TikTok profilu @fromoliviaskitchen. Če češenj ne marate, jih lahko nadomestite s katerimkoli drugim sadjem. Če pa jih imate radi, predlagamo, da med sezono češenj poskusite tudi torto s sladoledom in češnjami. Gre za enega najlažjih, a tudi najokusnejših poletnih receptov – tako kot ta, ki je danes v ospredju. V nadaljevanju zato predstavljamo postopek priprave ter korake, na katere je dobro biti pozoren.
@fromoliviaskitchen Chocolate Covered Cherries! 🍒 Make fresh summer cherries even better by coating them in chocolate! This simple 3-ingredient recipe doesn't require any baking and can be made in just 15 minutes. You won't be able to stop eating them! They are gluten-free, dairy-free, and vegan. SAVE this post and find the recipe in my bio ❤️ https://oliviaskitchen.com/chocolate-covered-cherries/ . . . #cherryseason #cherrytree #cherry🍒 #chocolatecoveredcherries #chocolatefruit #chocolatelover #chocolatedessert
♬ Cherry - Harry Styles
Sestavine
• češnje
• kokosovo olje
• temna, bela ali mlečna čokolada
Priprava
Češnje, prelite s čokolado, lahko pripravite v nekaj minutah, za to preprosto in okusno sladico pa potrebujete le tri sestavine. To so češnje, kokosovo olje in čokolada. Najprej operite češnje, jih prerežite in odstranite koščice. Čokolado narežite na manjše koščke in jo dajte v ognjevarno posodo, kamor ste predhodno dodali malo kokosovega olja. Posodo nato postavite v mikrovalovno pečico in pustite, da se čokolada popolnoma stopi. Predlagamo, da jo najprej segrevate približno 30 sekund, nato jo vzemite ven, premešajte in presodite, ali jo morate dodatno stopiti.
Z žlico nato češnje oblijte s čokolado in odcedite odvečno čokolado. Češnje lahko hkrati pomočite tudi več hkrati. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih po želji posujte z malo morske soli. Na koncu jih postavite v hladilnik za najmanj 30 minut, da se strdijo. Vendar jih ne shranjujte v hladilniku več kot tri dni.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: TikTok (@fromoliviaskitchen) / Instagram (@domsli22, @zubovaan)