Če ste se naveličali klasičnih cimetovih rolic, je čas, da poskusite te sočne čokoladne rolice
Če ste se naveličali klasičnih cimetovih rolic, je čas, da poskusite te sočne čokoladne rolice

Če ste se naveličali klasičnih cimetovih rolic, je čas, da poskusite te sočne čokoladne rolice

Predstavljajte si vonj sveže pečenega testa, ki se počasi hladi, medtem ko se po njem topi gost sloj čokolade. Če ste ljubitelji klasičnih cimetovih rolic, bodo te čokoladne rolice s čokoladnim prelivom vaše doživetje dvignile na povsem novo raven. Mehke, bogate s kakavom in le rahlo začinjene s cimetom so popoln spoj grenkosladke čokolade in kremaste sladkosti. Tudi če imate cimeta dovolj, ga lahko izpustite in boste vseeno uživali v tem sočnem, nasitnem čokoladnem desertu.

Recept za čokoladne rolice

Količina: 12 velikih ali 15 manjših rolic

Testo:

  • 410 ml polnomastnega mleka
  • 90 g masla
  • 690 g gladke moke za kruh
  • 60 g kakava v prahu
  • 22 g suhega instant kvasa
  • 150 g kristalnega sladkorja

Nadev:

  • 65 g svetlo rjavega sladkorja
  • 50 g masla
  • 1 žlica mletega cimeta

Preliv:

  • 30 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici čokoladnega namaza (stopljenega)
  • 1 žlička ekstrakta vanilje
  • 80 ml sladke smetane

Priprava:

  • V lončku rahlo segrejte mleko in dodajte maslo, da se stopi. Občasno premešajte.
  • V večji posodi zmešajte moko, kakav, kvas in sladkor.
  • Vlijte toplo mleko z maslom v suhe sestavine in gnetite, dokler ne dobite gladkega testa. Po potrebi dodajte malo mleka, če je testo presuho. Gnetite 5 minut na pomokani površini.
  • Testo položite v rahlo naoljeno posodo, pokrijte in pustite vzhajati vsaj eno uro ali dokler se ne podvoji.
  • Testo razvaljajte v obliki pravokotnika. Namažite ga z maslom do robov. Zmešajte sladkor in cimet ter enakomerno potresite po testu.
  • Testo po daljši strani zvijte v tesno rolado. Če so konci neenakomerni, jih odrežite. Nato rolado narežite na enake dele (z nazobčanim nožem ali zobno nitko – presenetljivo praktično).
  • Rolice zložite v pekač in pustite razmik med njimi. Pokrijte in pustite, da vzhajajo še eno uro.
  • Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 30 minut, dokler ne dobijo zlato rjave skorjice.
  • Zmešajte sladkor v prahu, stopljen čokoladni namaz, vaniljo in smetano – toliko, da se sestavine povežejo, preliv pa ostane gladke, mazljive teksture. Premažite rolice, ko so še tople.

Članek je prevzet s portala Journal.hr

Foto: Instagram

Naloži več
Zapri