Kremni čokoladni mousse iz samo štirih sestavin je pregrešna poslastica tega poletja
Kremni čokoladni mousse iz samo štirih sestavin je pregrešna poslastica tega poletja

Kremni čokoladni mousse iz samo štirih sestavin je pregrešna poslastica tega poletja

Če vam je čokolada ena izmed najljubših sestavin, obstaja nešteto receptov, kjer je prav ona glavna zvezda. Med njimi so se že uveljavili čokoladni fondant z morsko soljo, čokoladni tart in sladica iz arašidovega masla in čokoladnega ganaša. Podoben zadnjemu receptu v nizu je tudi ta, ki mu tokrat namenjamo pozornost – čokoladni mousse. Recept za čokoladni mousse s štirimi sestavinami je eden najpreprostejših. Čeprav mora pred uživanjem nekaj ur počivati, se bo čakanje zagotovo izplačalo.

Čokoladni mousse: Recept, ki bo navdušil vse sladkosnede

Recept za čokoladni mousse, ki nam je pritegnil pozornost, smo našli na Instagram profilu @jillian.barreca. Predstavlja nekoliko drugačno različico veganskega čokoladnega moussa, ki smo ga že pripravljali. Njegovi glavni prednosti sta majhno število sestavin in kremasta tekstura, ki bo navdušila vse sladkosnede. Čokoladni mousse lahko uživate samostojno ali v kombinaciji z drugimi sladicami, najljubšim sadjem ali sladoledom. V nadaljevanju vam predstavljamo potrebne sestavine in postopek priprave.

 

Sestavine

• 800 ml sladke smetane
• 400 g temne čokolade
• 80 g sladkorja
• 4 jajca
• sol

Priprava

Stepite 400 ml sladke smetane z višjim deležem maščobe, nato jo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite, da nekaj časa počiva. Preostalih 400 ml sladke smetane zmešajte nad vodno kopeljo s 40 g sladkorja in rumenjaki, dokler se sestavine popolnoma ne povežejo. Med postopkom nenehno mešajte. Kremasto zmes prelijte čez drobno nasekljano temno čokolado, po nekaj minutah pa vse skupaj dobro premešajte.

Beljake in preostalih 40 g sladkorja zmešajte v toplotno odporni posodi. Posodo nato postavite nad lonec z vrelo vodo in več minut mešajte zmes nad soparo. Vmešajte polovico kremaste zmesi, torej smetane s čokolado, nato dodajte polovico beljakove zmesi s sladkorjem. Postopek ponovite še enkrat, dokler ne porabite vseh sestavin. Čokoladni mousse nato pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite, da se čez noč ohladi. Pred serviranjem lahko čokoladni mousse posujete z malo soli.

Članek je prevzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@erinireland, @jillian.barreca)

Naloži več
Zapri