

Domače njoke lahko pripravimo iz različnih sestavin, kar jih naredi idealne za kulinarično eksperimentiranje. Če ste že preizkusili njoke s žajbljem in parmezanom ter iščete hitro in preprosto kosilo, priporočamo, da poskusite tudi recept z njoki iz rdeče pese. Recept zanje smo našli na TikTok profilu @giuliardii, kjer nas je najprej pritegnila njihova intenzivna barva. Poleg tega njihova priprava ne zahteva veliko časa ali truda, hkrati pa se odlično podajo k različnim omakam. V nadaljevanju razkrivamo vse sestavine in korake priprave, na katere morate biti pozorni. Zagotovo pa velja eno – tako pripravljene njoke ponujajo edinstveno gastronomsko izkušnjo, zaradi katere vam bo rdeča pesa morda postala ena najljubših sestavin v kuhinji.
Njoki iz rdeče pese
Sestavine
Za njoke:
- 125 g rdeče pese
- 150 g krompirja
- 240 g moke
Za nadev:
- 250 g rikote
- 10 g parmezana
- naribana limonina lupinica
- sol
- poper
- muškatni orešček
Priprava
Najprej skuhajte rdečo peso, nato jo s paličnim mešalnikom ali blenderjem pretvorite v gladek pire. V večji posodi združite rdečo peso, kuhani in pretlačeni krompir ter moko. Mešajte in gnetite, dokler ne dobite gladkega testa.
V ločeni skledi pripravite nadev. Rikoto združite s parmezanom, limonino lupinico, muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Delovno površino posujte z malo moke in testo razvaljajte z valjarjem. Nato ga narežite na manjše kvadratke in v vsak kos dodajte malo nadeva. Previdno zaprite robove in oblikujte majhne kroglice, ki spominjajo na klasične njoke. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.
V večji lonec nalijte vodo, dodajte sol in zavrite. Ko voda zavre, v njo previdno položite njoke. Kuhani so, ko priplavajo na površje, kar traja približno pet minut. Nato jih odcedite in pripravite za postrežbo.
Najboljši način, da jih postrežete, je v omaki iz masla, žajblja in timijana, po vzoru @giuliardii. Če pa imate raje kremaste omake, se njoke iz rdeče pese odlično podajo tudi k njim. Ne glede na izbiro pa jih na koncu vedno potresite še z malo parmezana.
Članek povzet s portala Journal.rs
Foto: TikTok (@giuliardii) / Instagram (@martineakersveen, @lucy_timm)