Če so njoki vaša najljubša vrsta testenin, poskusite to domačo različico iz rdeče pese
Če so njoki vaša najljubša vrsta testenin, poskusite to domačo različico iz rdeče pese

Če so njoki vaša najljubša vrsta testenin, poskusite to domačo različico iz rdeče pese

Domače njoke lahko pripravimo iz različnih sestavin, kar jih naredi idealne za kulinarično eksperimentiranje. Če ste že preizkusili njoke s žajbljem in parmezanom ter iščete hitro in preprosto kosilo, priporočamo, da poskusite tudi recept z njoki iz rdeče pese. Recept zanje smo našli na TikTok profilu @giuliardii, kjer nas je najprej pritegnila njihova intenzivna barva. Poleg tega njihova priprava ne zahteva veliko časa ali truda, hkrati pa se odlično podajo k različnim omakam. V nadaljevanju razkrivamo vse sestavine in korake priprave, na katere morate biti pozorni. Zagotovo pa velja eno – tako pripravljene njoke ponujajo edinstveno gastronomsko izkušnjo, zaradi katere vam bo rdeča pesa morda postala ena najljubših sestavin v kuhinji.

Njoki iz rdeče pese

Sestavine

Za njoke:

  • 125 g rdeče pese
  • 150 g krompirja
  • 240 g moke

Za nadev:

  • 250 g rikote
  • 10 g parmezana
  • naribana limonina lupinica
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Priprava

Najprej skuhajte rdečo peso, nato jo s paličnim mešalnikom ali blenderjem pretvorite v gladek pire. V večji posodi združite rdečo peso, kuhani in pretlačeni krompir ter moko. Mešajte in gnetite, dokler ne dobite gladkega testa.

V ločeni skledi pripravite nadev. Rikoto združite s parmezanom, limonino lupinico, muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Delovno površino posujte z malo moke in testo razvaljajte z valjarjem. Nato ga narežite na manjše kvadratke in v vsak kos dodajte malo nadeva. Previdno zaprite robove in oblikujte majhne kroglice, ki spominjajo na klasične njoke. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vsega testa.

V večji lonec nalijte vodo, dodajte sol in zavrite. Ko voda zavre, v njo previdno položite njoke. Kuhani so, ko priplavajo na površje, kar traja približno pet minut. Nato jih odcedite in pripravite za postrežbo.

Najboljši način, da jih postrežete, je v omaki iz masla, žajblja in timijana, po vzoru @giuliardii. Če pa imate raje kremaste omake, se njoke iz rdeče pese odlično podajo tudi k njim. Ne glede na izbiro pa jih na koncu vedno potresite še z malo parmezana.

Članek povzet s portala Journal.rs

Foto: TikTok (@giuliardii) / Instagram (@martineakersveen, @lucy_timm)

Naloži več
Zapri