Kulinarični oktober v Logarski dolini: Edinstvena priložnost za razvajanje vseh čutov v gosteh Hotela Plesnik
Kulinarični oktober v Logarski dolini: Edinstvena priložnost za razvajanje vseh čutov v gosteh Hotela Plesnik

Kulinarični oktober v Logarski dolini: Edinstvena priložnost za razvajanje vseh čutov v gosteh Hotela Plesnik

Logarska dolina je sinonim za neokrnjeno naravo, tišino gora in edinstveno gostoljubje. Sredi te alpske idile stoji Hotel Plesnik, ki že desetletja povezuje vrhunsko kulinariko, sprostitev in doživetja. Letos bo kulinarični oktober v znamenju dveh pomembnih obletnic.  30. obletnice ponovnega odprtja hotela in 150-letnice turizma v Logarski dolini. Prav zato bo letošnji program še bogatejši, saj se bo skozi ves mesec zvrstila vrsta dogodkov, vrhunskih kulinaričnih večerov in posebnih paketov za obiskovalce, ki želijo združiti razvajanje brbončic z oddihom v enem najlepših alpskih wellnessov.

4. oktober – Chefovski troboj treh mojstrov: Chefovski troboj: Jagodic, Bratovž in Čopar

Začetek kulinaričnega oktobra bo zaznamovalo srečanje treh vrhunskih chefov. Janez Bratovž in Tom Čopar, Plesnikova stalna mojstra, bosta v svojo kuhinjo povabila Igorja Jagodica iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu. Vsak izmed njih bo pripravil predjed pred gosti, kar bo pravi kulinarični spektakel in izjemna priložnost za okušanje različnih slogov na enem mestu.

hotel Plesnik
@hotelplesnik

8. oktober – Kulinarični sprehod: Zelišča in okusi Logarske doline

Novost letošnjega programa je kulinarični sprehod, ki obiskovalce popelje v svet zeliščarske tradicije Solčavskega. Pod vodstvom zeliščarke Amade Kladnik – Babave bo skupina raziskovala travnike in hotelski zeliščni vrt ter spoznala zdravilne rastline tega območja. Nabranim zeliščem se bo pridružila skuta z bližnjih kmetij, iz vsega skupaj pa bo nastal svež zeliščni namaz na hrustljavi pogači. Dogodek združuje učenje, okušanje in neposreden stik z naravo.

10.–19. oktober – Jesenski teden restavracij

Mednarodno prepoznana restavracija Hotela Plesnik se tudi letos pridružuje Tednu restavracij, ki slovi po vrhunskih menijih po dostopni ceni. Obiskovalce čakajo posebne jesenske jedi izpod rok chefov Toma Čoparja in Janeza Bratovža. Posebno doživetje bodo večeri ob četrtkih in petkih, ko se bo po kulinaričnem razvajanju mogoče udeležiti ogleda dokumentarnega filma Povesti s Plesti. Film je nastal ob 30. obletnici hotela in pripoveduje zgodbo razvoja turizma v Savinjskih Alpah skozi oči rodbine Plesnik. V tem času so pripravljeni tudi posebni paketi, ki vključujejo nočitev, zajtrk in sprostitev v wellnessu.

hotel Plesnik
@hotelplesnik
hotel Plesnik
@hotelplesnik

11. oktober – Kuharska delavnica s chefom Janezom Bratovžem

Enkratna priložnost za ljubitelje kulinarike bo kuharska delavnica z legendarnim chefom Janezom Bratovžem. Tokrat bodo v ospredju značilne jedi Zgornje Savinjske doline, med njimi tradicionalni grušavi žlinkrofi. Udeleženci bodo spoznali skrivnosti priprave popolnega testa, ustvarili svoje mojstrovine in jih nato skupaj okušali. Ob rezervaciji nočitve je obisk delavnice cenovno še ugodnejši, saj vključuje dodatni popust.

24.–26. oktober – Praznovanje ob visokem jubileju

Zadnji konec tedna v oktobru bo Hotel Plesnik namenil praznovanju visokih jubilejev. Pripravili so bogat program, ki vključuje ogled dokumentarnega filma o zgodbi rodbine Plesnik, sprehod po poti pionirjev turistike v Logarski dolini, predstavitev knjige Povesti s plesti ter slavnostni večer s kulinaričnim doživetjem. To bo pravi poklon zgodovini turizma in gostoljubju, ki ga je družina Plesnik oblikovala skozi stoletja.

25. oktober – Večerja treh chefov z nagradno igro

Vrhunec praznovanj bo večerja treh chefov. Poleg stalnih mojstrov Toma Čoparja in Janeza Bratovža se bo pridružil še skrivnostni gostujoči chef, ki bo razkrit v nagradni igri na družbenih omrežjih Hotela Plesnik. Srečni udeleženci igre bodo imeli priložnost osvojiti privlačne nagrade, sama večerja pa bo vrhunec kulinarične sezone v Logarski dolini.

Posebni kulinarični paketi

Za popolno izkušnjo so v Hotelu Plesnik pripravili kulinarične pakete, ki vključujejo večerje, oglede filmov, sprehode, kosila in razvajanje v wellnessu. Ti paketi omogočajo, da se obiskovalci resnično potopijo v vzdušje Logarske doline in hkrati doživijo vrhunsko gostinsko ponudbo.

Hotel Plesnik kot ambasador slovenske kulinarike

Leto 2025 je za Hotel Plesnik izjemno leto tudi na področju mednarodnih priznanj. Restavracija je bila uvrščena med Michelin Selected in prejela zeleno Michelinovo zvezdico za okoljsko odgovoren pristop h gastronomiji. Ob tem se je znašla tudi v prestižnem vodniku Falstaff Restaurant Guide 2025, kjer je zbrala 89 točk in dve vilici. Ta priznanja potrjujejo kakovost, predanost lokalnim sestavinam in trajnostno naravnanost kulinarične filozofije.

Za uspehi stojita chefa Janez Bratovž in Tom Čopar, ki sta z ekipo v zadnjem letu ustvarila prepoznavno kulinarično zgodbo, močno zasidrano v okolje Zgornje Savinjske doline. Restavracija je svojo ponudbo razširila z degustacijskimi meniji in a la carte izborom, kjer vsaka jed predstavlja poklon lokalni naravi in tradiciji. Hotel Plesnik se tako uveljavlja kot ena osrednjih kulinaričnih destinacij v Sloveniji, ki s svojim delom dokazuje, da je mogoče v objemu narave ustvarjati zgodbe, ki prepričajo tudi mednarodno javnost.

Foto: IG @hotelplesnik

Naloži več
Zapri