

Jagode s stepeno smetano in ščepcem sveže mete ter sladkorja so sladica, ki jo želimo jesti vse poletje
Ko temperature narastejo in je poletje pred vrati, iščemo preproste in osvežujoče sladice, ki očarajo z okusom, a ne zahtevajo ur v kuhinji. Prav takšno sladico smo našli na Instagram profilu švedskega kuharskega mojstra Niklasa Ekstedta. Jagode, marinirane v mešanici mete in sladkorja, so idealna rešitev. Ta hitra “sladka preobrazba” dvigne sočne jagode na novo raven, meta pa jim doda posebno svežino.
To sladico je enostavno pripraviti, polna je naravnih okusov in v trenutku spremeni navadne jagode v kulinarični užitek. Popolna je kot sladica ali kot ohlajeno osvežilo v vročem dnevu!
Recept: Jagode z meto in sladkorjem
Kar to sladico naredi posebno, ni le hitra priprava, temveč tudi presenetljiva harmonija okusov. Sladkost jagod se popolno ujema z rahlo grenkobo sveže mete, kar ustvari pravi mali eksplozivni grižljaj v ustih. Idealna je za poletne večerje, piknike ali kot lahka malica ob kozarcu penine ali limonade. Poleg tega da deluje sveže in živahno, je ta sladica tudi odličen primer, kako lahko preproste sestavine, če jih združimo na pravi način, dajo izjemen rezultat.

Sestavine:
300 g svežih jagod
10–15 lističev mete
2 žlici belega sladkorja
sladka smetana za stepanje
Priprava:
Jagode dobro operite in jim odstranite peclje.
V možnar dajte metine lističe in sladkor, nato ju nežno stisnite, dokler meta ne spusti arome, sladkor pa dobi rahlo zelenkast odtenek.
Dobljeno gosto zmes po želji dopolnite z malo sladkorja in premešajte.
Zmes posujte po svežih jagodah.
Na vrh dodajte stepeno sladko smetano.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram, Pexels