

Če ste kupili jagode, ki niso dovolj sladke, razkrivamo način, kako lahko izboljšate njihov okus
Jagode lahko uporabite kot glavno, skrivno sestavino pri pripravi najrazličnejših sladic in jedi. Če jih imate radi, vam v prihodnjih dneh priporočamo, da preizkusite listnati zavitek z jagodami ali veganski, brezglutenski jagodni kolač. Če pa ste jih kupili zato, da bi jih uživali kar tako, a ste ob tem ugotovili, da še niso dovolj sladke, obstaja način, kako izboljšati njihov okus. Na ta način je opozorila ustvarjalka na Instagram profilu @joycecooks__, ki trdi, da jih je v takšnem primeru najbolje speči v pečici.
Čeprav se to morebitno rešitev na prvi pogled zdi zanimiva, a hkrati precej nenavadna, je po kratki analizi sestavin, ki se dodajo jagodam, hitro jasno, zakaj se bo njihov okus spremenil. V to se lahko prepričate tudi sami. Celoten postopek ne vzame veliko časa, večino sestavin, ki jih potrebujete za pripravo, pa verjetno že imate v kuhinji. V središču priprave so seveda jagode.
Sestavine:
jagode
beli sladkor
balzamični kis
materina dušica
vaniljev sladoled
sol
Priprava
Jagode operite in jih prerežite na polovice ali četrtine, nato jih razporedite po pekaču. Dodajte jim majhno količino sladkorja, soli, balzamičnega kisa in nekaj vejic materine dušice. Pecite jih v pečici, ogreti na 120 stopinj Celzija, približno tri ure. Na koncu jih lahko postrežete z izbranim sladoledom, mi priporočamo vaniljevega, saj njegov nevtralni okus lepo dopolni aromo jagod.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram / @joycecooks__