

Olivno olje in sol vse pogosteje najdemo kot glavne sestavine različnih sladic. Veganski čokoladni mousse z olivnim oljem je le ena izmed mnogih, vendar je prav ta sladica zelo hitro in zlahka postala viralna, saj nosi oznaki dairy & gluten free. Že smo ugotovili, da je priprava tega čokoladnega moussa zelo enostavna in ne vzame veliko časa, enako pa velja tudi za preliv iz karamele in olivnega olja. Recept za ta preliv nam je takoj pritegnil pozornost, in prepričani smo, da boste zaradi njegove preprostosti tudi vi že danes želeli preizkusiti recept.
Karamela iz olivnega olja se odlično poda k sladoledu, ovsenim kašam ali različnim kolačem. Recept za ta preliv smo našli na Instagram profilu Lindsay Keosayian, ki svoje sledilce vsakodnevno navdušuje s pripravo preprostih in zdravih jedi.
Ko govorimo o pripravi karamele iz olivnega olja, potrebujete le dve sestavini. Po serviranju lahko po vrhu posujete tudi majhno količino soli. Lindsay Keosayian je teksturo tega preliva opisala kot gladko in svilnato, njegov okus pa kot neverjeten. Sodeč po komentarjih in odzivih pod njeno objavo, se z njo strinja veliko ljudi. Prav zato vam preostane le še, da čim prej nabavite sestavine za pripravo in se odločite, na katero sladico boste prelili ta preliv.
Sestavine
80 ml olivnega olja
80 ml (hladnega) javorjevega sirupa
vaniljev sladoled
sol
Priprava
Karamela iz olivnega olja je pripravljena v le nekaj minutah. Vse, kar morate storiti, je, da vlijete 80 ml olivnega olja in 80 ml hladnega javorjevega sirupa v manjšo posodo. Z vilico ju združite oziroma mešajte, dokler ne dobite konsistence, značilne za karamelo. Ko je pripravljena, lahko karamelo z olivnim oljem prelijete čez sladoled nevtralnega okusa, kot je vanilja, ali katero koli drugo sladico. Na koncu po želji po vrhu posujte še malo soli.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@lindsay.keosayian)