

Leto je v najveseljšem odtenku – v barvi limone. Rumena nas spremlja na nohtih, ob morju in celo na ustnicah, kjer jo občutimo kot sijaj za ustnice z okusom bananinega pudinga, viralne sladice iz slaščičarne Magnolia’s Bakery v New Yorku. Ko so limonine asociacije vsepovsod, je povsem logično, da se nam v mislih nenehno pojavlja recept za tisto fantastično sladico in klasiko z razlogom – limonino pecivo. Limonino pecivo navdušuje čute. Njegov okus je dovolj nežen, da prija v vročih dneh, a hkrati dovolj razkošen in sladek, da zadovolji potrebo po sladkem. V tem receptu limono združimo z belo čokolado za popolno ravnovesje okusov, grški jogurt pa doda še pridih zdravega.
Sestavine:
- 100 g sladkorja
- 25 g vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 2 žlici limoninega soka
- vaniljev ekstrakt in cimet (po želji)
- 120 g moke
- Sol
- 60 g bele čokolade
- grški jogurt
Priprava:
Zmešajte 100 g sladkorja in 25 g vaniljevega sladkorja z naribano lupinico dveh limon. Vse skupaj z vilico stisnite, da se sestavine dobro prepojijo s sokom iz limonine lupinice. Dodajte 120 g stopljenega in ohlajenega masla ter mešajte, dokler ne dobite enotne zmesi. Nato vmešajte 2 jajci, 2 žlici limoninega soka ter vaniljev ekstrakt ali cimet. Mešajte (ne stepajte), da ne vnesete zraka v testo. Vmešajte 120 g moke za pecivo in dodajte ščepec soli. Mešajte, dokler ne postane zmes enotna.
Maso vlijte v obložen model, dobro jo poravnajte in pecite pri 180 °C približno 15 minut (če je testo debelejše, malce dlje). Pecivo naj se popolnoma ohladi, preden pripravite preliv.
Za preliv stopite 60 g bele čokolade v mikrovalovni pečici in jo po ohlajanju zmešajte z grškim jogurtom ter limoninim sokom po okusu (približno 1–2 žlici). Ko ga nanesete, z njim okrasite pecivo. Če želite debelejši preliv, količine podvojite. Po želji dodajte naribano limetino ali limonino lupinico in druge dodatke po vašem okusu.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@sviridovskayasasha)