

Recepti, ki vključujejo uporabo zamrznjenega listnatega testa, spadajo med najpreprostejše. Ti so lahko sladki ali slani in predstavljajo način, kako brez prevelikega truda preizkusite različne kombinacije okusov. Če ste trenutno v iskanju takšnih receptov, vam predlagamo, da preizkusite listnato testo s kremo in jagodami. Prav ta je naš predlog za sladko malico ob kateremkoli času dneva ali letnem času. Glede na to, da zadnje dni ne moremo nehati misliti na jagode, je bila izbira recepta zelo preprosta. V nadaljevanju vam predstavljamo vse podrobnosti.
Predlog za sladko malico: Listnato testo s kremo in jagodami
Recept, ki smo ga našli na Instagram profilu @_kirilova_kat, poleg listnatega testa vključuje sestavine, ki jih lahko zlahka najdete v trgovini. Morda jih celo že imate v svoji kuhinji. To so sladkor, jajca, moka, mleko in maslo. Sladko malico, polno okusne in nežne kreme, lahko na koncu dekorirate po želji. Zato bodite ustvarjalni in preizkusite različne kombinacije sadja. Tokrat pa naš glas nedvomno dajemo dekoraciji v obliki jagodičevja ali gozdnih sadežev.
Sestavine
paket zamrznjenega listnatega testa (približno 500 g)
100 g sladkorja
jajce
žlica moke
250 ml mleka
25 g masla
Priprava
Delovno površino posujte z moko in razvaljajte testo. Nato testo razrežite na 12 kvadratov. Z nožem naredite zareze na kvadratih testa tako, da imata dva nasprotna vogala zareze. Nato prepognite izrezane robove na nasprotni strani, da oblikujete romb. Središče vsakega kvadrata iz listnatega testa prebodite z vilicami, nato jih premažite z razžvrkljanim jajcem. Pecite jih v pečici, segreti na 200 stopinj, približno 15 do 20 minut.
Medtem ko se testo peče, v loncu zmešajte sladkor, jajce in moko. Nato dodajte mleko ter kremo ob stalnem mešanju kuhajte na nizki temperaturi, dokler se ne zgosti. Lonec odstavite z ognja in dodajte maslo. Ko se krema ohladi, testo pa speče, napolnite notranjost vsakega kosa listnatega testa z majhno količino kreme. Na koncu to sladko malico okrasite z jagodičevjem po želji.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@_kirilova_kat)