Mangove palačinke, kot jih še niste poskusili – imamo recept za vrhunsko poletno sladico
Mangove palačinke, kot jih še niste poskusili – imamo recept za vrhunsko poletno sladico

Mangove palačinke, kot jih še niste poskusili – imamo recept za vrhunsko poletno sladico

Predstavljamo vam popolno poletno sladico – mangove palačinke v hongkonškem slogu! Te živo rumene, tanke palačinke navdušujejo s svežino sočnih koščkov manga in nežno stepeno smetanovo kremo z vaniljevim pridihom.

Idealne so kot osvežujoč zaključek obroka, sladek zajtrk ali brunch, njihova priprava pa vam ne bo vzela veliko časa. Poleg tega s svojim okusom in videzom navdušijo že na prvi pogled. Pripravljene so iz preprostih sestavin, a rezultat je zares impresiven! Kar čudi, da zanje še nismo slišali!

Mangove palačinke

Sestavine za testo:

  • 250 ml polnomastnega mleka

  • 3 velika jajca

  • 80 g bele moke

  • 50 g koruznega škroba

  • 40 g sladkorja v prahu

  • ščepec soli

  • po želji: ¼ žličke rumene jedilne barve

  • olje ali maslo za peko

Sestavine za nadev:

  • 250 ml sladke smetane za stepanje (ohlajene)

  • 30 g sladkorja v prahu

  • 1 žlička vanilje (strgana sredica stroka ali ekstrakt)

  • 2 velika zrela manga, olupljena in narezana na dolge rezine

Postopek:

  • Vse sestavine za testo zmešajte v gladko maso.

  • Po želji dodajte rumeno barvo za pristno barvo mango palačink.

  • Ponev segrejte na srednji temperaturi in jo rahlo premažite z maščobo.

  • V ponev vlijte manjšo količino mase in enakomerno razporedite v tanek sloj.

  • Palačinko pecite 1–2 minuti, dokler se robovi ne začnejo ločevati, nato jo previdno obrnite in na hitro specite še na drugi strani.

  • Palačinke pred polnjenjem ohladite.

  • V ohlajeni posodi stepite sladko smetano s sladkorjem v prahu in vaniljo, dokler ne dobite čvrstega šlaga.

  • Palačinko položite na ravno površino, na sredino dodajte žlico kreme, nato košček manga.

  • Spodnji del palačinke preklopite čez nadev, nato še stranska dela in zavijte kot burrito.

  • Postopek ponovite z ostalimi palačinkami.

Nekaj dodatnih nasvetov:

  • Uporabite zrele mango sadeže, saj je njihov okus bistveno boljši.

  • Maso za palačinke lahko precedite skozi cedilo za še bolj fino strukturo.

  • Palačinke je treba pred polnjenjem ohladiti, da se krema ne stopi.

  • Postrezite ohlajeno.

Članek je prevzet s portala Journal.hr

Foto: Instagram (Natasha Wong-withnatwong)

Naloži več
Zapri