

Mangove palačinke, kot jih še niste poskusili – imamo recept za vrhunsko poletno sladico
Predstavljamo vam popolno poletno sladico – mangove palačinke v hongkonškem slogu! Te živo rumene, tanke palačinke navdušujejo s svežino sočnih koščkov manga in nežno stepeno smetanovo kremo z vaniljevim pridihom.
Idealne so kot osvežujoč zaključek obroka, sladek zajtrk ali brunch, njihova priprava pa vam ne bo vzela veliko časa. Poleg tega s svojim okusom in videzom navdušijo že na prvi pogled. Pripravljene so iz preprostih sestavin, a rezultat je zares impresiven! Kar čudi, da zanje še nismo slišali!
Mangove palačinke
Sestavine za testo:
250 ml polnomastnega mleka
3 velika jajca
80 g bele moke
50 g koruznega škroba
40 g sladkorja v prahu
ščepec soli
po želji: ¼ žličke rumene jedilne barve
olje ali maslo za peko
Sestavine za nadev:
250 ml sladke smetane za stepanje (ohlajene)
30 g sladkorja v prahu
1 žlička vanilje (strgana sredica stroka ali ekstrakt)
2 velika zrela manga, olupljena in narezana na dolge rezine
Postopek:
Vse sestavine za testo zmešajte v gladko maso.
Po želji dodajte rumeno barvo za pristno barvo mango palačink.
Ponev segrejte na srednji temperaturi in jo rahlo premažite z maščobo.
V ponev vlijte manjšo količino mase in enakomerno razporedite v tanek sloj.
Palačinko pecite 1–2 minuti, dokler se robovi ne začnejo ločevati, nato jo previdno obrnite in na hitro specite še na drugi strani.
Palačinke pred polnjenjem ohladite.
V ohlajeni posodi stepite sladko smetano s sladkorjem v prahu in vaniljo, dokler ne dobite čvrstega šlaga.
Palačinko položite na ravno površino, na sredino dodajte žlico kreme, nato košček manga.
Spodnji del palačinke preklopite čez nadev, nato še stranska dela in zavijte kot burrito.
Postopek ponovite z ostalimi palačinkami.
Nekaj dodatnih nasvetov:
Uporabite zrele mango sadeže, saj je njihov okus bistveno boljši.
Maso za palačinke lahko precedite skozi cedilo za še bolj fino strukturo.
Palačinke je treba pred polnjenjem ohladiti, da se krema ne stopi.
Postrezite ohlajeno.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram (Natasha Wong-withnatwong)