Na današnjem (sladkem) meniju … Mini bananini krofi, ki zahtevajo štiri sestavine
Na današnjem (sladkem) meniju … Mini bananini krofi, ki zahtevajo štiri sestavine

Na današnjem (sladkem) meniju … Mini bananini krofi, ki zahtevajo štiri sestavine

Ko govorimo o nakupu sadja v supermarketu ali na tržnici, je dejstvo, da so banane pogosto na nakupovalnem seznamu. Uporabimo jih lahko pri pripravi različnih jedi, najpogosteje pa v sladicah in slanih priboljških. Med najljubšimi recepti uredništva Journal, kjer je glavna sestavina prav to sadje, so puding iz banan iz newyorške pekarne Magnolia, karamelizirane banane v riževem papirju in banane, oblite z arašidovim maslom in čokolado.

Tokrat pa je v središču našega zanimanja recept za mini krofe z banano, ki ga toplo priporočamo, da ga preizkusite ob prvi priložnosti. Za pripravo namreč ne boste potrebovali več kot pol ure.

Recept dneva: Mini bananini krofi

Recept za zdrave mini krofe smo našli na Instagram profilu Maxine Sharf, kjer je hitro pritegnil pozornost vseh sladkosnedov in ljubiteljev enostavnih receptov – predvsem zato, ker zahteva minimalen čas za pripravo in le štiri sestavine. Poleg tega ključne sestavine verjetno že imate na svojih kuhinjskih policah. Zato vam priporočamo, da ta recept shranite že zdaj, spodaj pa si oglejte korake priprave, na katere morate biti še posebej pozorni.

Sestavine:

  • večja banana
  • 90 g moke
  • čajna žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

*S to količino sestavin bi morali dobiti približno osem mini krofov.

Priprava:

Banano pretlačite z vilicami, nato pa dodajte moko, pecilni prašek in ščepec soli. Ko so vse sestavine dobro premešane, bi morali dobiti gladko in enakomerno zmes oziroma testo. Iz testa nato oblikujte osem enako velikih kroglic, pri čemer si lahko pomagate tako, da na prste nanesete malo olja – to bo olajšalo oblikovanje.

Če imate cvrtnik na vroč zrak (air fryer), bo postopek priprave zelo preprost. Lahko pa uporabite tudi klasično pečico – segrejte jo na 175 °C. Mini bananine krofe položite v cvrtnik ali pečico in jih pecite oziroma cvrite, dokler ne postanejo zlato rjave barve. Za to bo potrebnih približno deset minut. Po desetih minutah preverite stanje in po potrebi podaljšajte čas peke.

Na koncu, po želji, priporočamo, da zmešate malo cimeta in sladkorja ter v tej mešanici povaljate bananine mini krofe.

Foto: Instagram (@maxiskitchen, @domsli22)

Naloži več
Zapri