

Potem ko smo poskusili rogljičke s pistacijami ter tiste s kremo iz vanilije in narezanimi bananami, je napočil čas za še en recept, v katerem so ta peciva v ospredju. Tokrat so v Journal gastro fokusu mini rogljički z mandlji, ki spominjajo na mini krofe. Njihova preprostost nam je pritegnila pozornost že na prvi pogled, zato smo se odločili, da jih pripravimo že v naslednjih dneh. Še več – po kratkem pogledu na sestavine smo prepričani, da boste enako storili tudi vi. V nadaljevanju vam predstavljamo vse podrobnosti.
Mini rogljički z mandlji predstavljajo preprost in hiter predlog za okusno malico.
Recept zanje smo našli na Instagram profilu @gatherednutrition. Že po kratki analizi sestavin, ki se uporabljajo pri pripravi, smo ugotovili, da gre za rogljičke, ki jih bomo zagotovo kmalu preizkusili. Razlog za to je dejstvo, da so mandlji ključna sestavina v vsakem delu recepta. Prisotni so namreč tako v kremi kot tudi v sirupu. Rogljički z mandlji so enako sočni kot hrustljavi, v veliki meri pa spominjajo na mandljev toast, ki smo ga že pripravili. Glede na to, da se v obeh receptih uporabljajo podobne sestavine, vam predlagamo, da ju preizkusite hkrati.
Sestavine za mini rogljičke z mandlji
(1) Osnovne sestavine
• devet mini rogljičkov (ali štirje večji rogljički)
• mandlji
(2) Sestavine za mandljev sirup
• 120 ml vode
• 50 g sladkorja
• ekstrat mandljeve arome
(3) Sestavine za mandljev nadev
• 60 g masla
• 50 g sladkorja
• čajna žlička vaniljevega ekstrakta
• pol čajne žličke mandljeve arome
• jajce
• 50 g mandljeve moke
• ščep soli
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Rogljičke prerežite na polovico in jih razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko. Mandljev sirup pripravite tako, da zavrete vodo in vanjo vmešate sladkor ter mandljev ekstrakt oziroma aromo. Nato sirup nekoliko ohladite. Mandljev nadev pripravite tako, da z vilico zmečkate maslo sobne temperature, nato dodate sladkor. Dodajte jajce, vaniljev ekstrakt in mandljevo aromo. Na koncu dodajte še mandljevo moko in ščepec soli.
Vsak rogljiček premažite z mandljev sirupom, tako znotraj kot zunaj, nato v notranjost in na vrh vsakega rogljička dodajte mandljev nadev. Vrhove potresite z nasekljanimi mandlji in pecite rogljičke v pečici približno 20 minut.
Članek je prevezt s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@gatherednutrition, @ebruerkut, @keziacook)