Imate radi sladoled? To so preverjeno slaščičarne z najboljšim sladoledom pri nas!
Imate radi sladoled? To so preverjeno slaščičarne z najboljšim sladoledom pri nas!

Imate radi sladoled? To so preverjeno slaščičarne z najboljšim sladoledom pri nas!

Bolj kot se bližamo poletju, bolj nam teknejo hladne pijače in posladki, gotovo najbolj priljubljena osvežitev pa je sladoled. Sladoled je zamrznjena sladica, običajno narejena iz mleka ali smetane, ki je bila aromatizirana s sladilom, najpogosteje s sladkorjem, dodane pa so mu tudi druge arom, ko so kakav, vanilja in sadje. V zadnjih letih se je ta poletna sladica razvila v pravo gurmansko izkušnjo in slaščičarne med seboj kar tekmujejo, kdo bo pripravil bolj slastno kepico. Ne samo, da njegove sestavine vseskozi izboljšujejo, tudi okusi so vse bolj nenavadni in privlačni. Da boste lažje preživeli vroče mesece, smo pripravili seznam kam na najboljši sladoled!

1. Vigò, Ljubljana

Sodeč po dolgih vrstah pred slaščičarno in razgretih debatah na spletnih forumih je ena najbolj priljubljenih sladoledarn v Ljubljani (in celotni državi) Vigò na Mačkovi ulici 2. Artizanski sladoled je prejel že več nagrad, nam pa je najbolj všeč široka paleta okusov, med katerimi so naši favoriti cheesecake, maskarpone, piškot, slana karamela in pistacija.
Vigò, Mačkova ulica 2, Ljubljana | @vigoicecream

2. Sladoledarna, Koper

Glede na njihove ocene na Googlu je slaščičarna na koprski tržnici vredna obiska, tudi če niste namenjeni v pristaniško mesto! Njihove stranke sladoled opisujejo kot “raj na Zemlji”, priljubljen pa je tako med turisti kot med lokalci. Vsaka kepica je nabita z okusom, najbolj pa priporočamo okuse Nutella, arašidovo maslo in jagoda. Imajo tudi veliko izbiro veganskega sladoleda, ki ne vsebuje soje ter sladoleda brez glutena!
Sladoledarna, Pristaniška ulica 2, Koper |  www.sladoledarna.si

3. Mali čoko, Slovenske Konjice

Butična sladoledarna z družinsko tradicijo, kamor se na slastne kepice vračajo ljudje iz cele Slovenije. Mali čoko ponuja kar 200 različnih okusov, med katerimi so najbolj priljubljeni mango, arašid s piranskim solnim cvetom, grški jogurt s pomarančo in cimetom, črni gozdiček, Kinder bueno, Maxi king. Gre za lokalno, sezonsko, domačo, svežo, brez glutena in moderno pripravo sladoleda, ki je za mnoge najboljši daleč naokoli!
Mali čoko, Liptovska cesta 15, Slovenske Konjice | malicoko.si

4. Lastovka, Maribor

Lastovka deluje na kar petih lokacija in povsod je vrsta za sladoled nekaj običajnega. Ponujajo pristen italijanski sladoled, ki je vsako jutro sveže pripravljen z najboljšimi sestavinami in sezonskim sadjem, brez dodanih konzervansov, barvil in umetnih arom. Razvili so mnoge nove recepte in ustvarili ekskluzivne okuse, primerne tudi za vegane in stranke s celiakijo. Najbolj zanimivi med njimi so grški jogurt s figami, vanilja z bučnim oljem in semeni, črni sezam in kremšnita. Imajo tudi odličen točen sladoled!
Lastovka, Trg revolucije 9, Maribor in druge lokacije | lastovka.eu

5. Gelateria Romantika, Ljubljana

Sladolednica na Dvornem trgu in Starem trgu v Ljubljani ponuja butični sladoled, veganski sorbetto, belgijske vaflje in specialty kavo. Sladoled je narejen ročno, z manj sladkorja in poudarkom na sezonskih sestavinah. Vsi okusi so sestavljeni ob upoštevanju sodobnih dognanj o prehrani, a še vedno upoštevajo tradicionalne metode priprave te zmrznjene sladice. Med najbolj priljubljenimi okusi so čokolada z rožmarinom, pistacija in stracciatella z meto.
Romantika, Dvorni trg 1 in Stari trg 15, Ljubljana | www.gelateriaromantika.com

Foto: Instagram (@gelateriaromantika; @vigoicecream)

Naloži več
Zapri