Očarljiva slaščičarna v središču Ljubljane je ena najlepših v Evropi
Očarljiva slaščičarna v središču Ljubljane je ena najlepših v Evropi

Očarljiva slaščičarna v središču
Ljubljane je ena najlepših v Evropi

Slaščičarna je kraj, kamor zahajamo na sladke dobrote, za eno najlepše urejenih na svetu pa je bila ne dolgo nazaj razglašena slovenska, in sicer kavarna in slaščičarna v središču prestolnice. Vrhunski dizajn in slaščice, ki so na voljo, vas bodo navdušili.

Vreme je lepo in sončne dneve in vikende velja izkoristiti za sprehod po sladki Ljubljana. Naša prestolnica se ponaša s čudovitim mestnim jedrom in obilico očarljivih lokalov, katerih gastronomska ponudba je pretresljivo dobra.

Trnovska lepotica

Poleg gostiln, kjer strežejo tradicionalne jedi, je v Ljubljani tudi omenjen lokal, eden najlepših v svetovnem merilu ‒ kavarna in slaščičarna Makramé Eipprova.

Očarljiv lokal v Trnovem, v eni najprijetnejših mestnih ulic, je uvrščen med pet najboljših na svetu, ki se lahko pohvalijo s čudovito dekoracijo, v celoti ustvarjeno iz trajnostnih materialov.

Poleg omenjene nagrade se je uvrstil tudi na seznam sedmih najlepših kavarn v Evropi.

Vzdušje in ponudba te posebne kavarne

Obstaja veliko dobrih razlogov, da se odpravite v nenavadno kavarno Makramé Eipprova. Na prvem mestu je originalno urejen ambient, pa tudi ponudba. V slednji lahko najdete vrhunske čaje, kave in bogat izbor alkoholnih pijač, predvsem pa slovijo po vrhunskih sladicah. Od francoskih dobrot do ljubkih piškotov na palčki, ki jih otroci obožujejo. V sladki ponudbi te kavarne ne manjka ničesar.

Čudovit ambient, pastelni toni in obilica čudovitih sladic v vitrinah te kavarne navdušijo že na prvi pogled. Sam prostor je bil zasnovan z izjemno subtilnostjo, gre za pravo dizajnersko mojstrovino. Stene, posejane z različnimi odtenki barve blush pink, umetelno obdelan les, žametne blazine, vonj po sladicah, ki prežema celoten prostor – vse to in še več so razlogi za obisk.

V kavarni in slaščičarni Makramé Eipprova boste res imeli vtis, kot da ste stopili v preteklo dobo – ta starinski čar jo dela resnično edinstveno. Verjamemo, da se boste kmalu vrnili in se razvajali. In če potrebujete še malo prepričevanja, si oglejte spodaj, kako izgleda ambient.

Makramé Eipprova, Eipprova 19, Ljubljana | makramecafe.com

Foto: Instagram (@makrame_eipprova)

Naloži več
Zapri