

Če sanjarite o potovanju na Švedsko ali Dansko in hrepenite po okusnih cimetovih rolicah – niste edini. Ta kultna sladica, ki jo povezujemo s skandinavskimi državami, postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas. A klasične cimetove rolice niso edini način, kako lahko uživate v tej odlični kombinaciji okusov. Ovseni kosmiči z okusom cimetovih rolic je nekoliko bolj zdrava izbira, ki se popolnoma prilega filozofiji udobne hrane. V nadaljevanju vam predstavljamo preprost recept po korakih, ki ga boste zagotovo pripravljali znova in znova.
Vaš novi najljubši zajtrk
Topel in aromatičen cimet v kombinaciji z bogatim, sočnim testom naredi cimetove rolice popolnoma neustavljive. Cimet doda sladek in hkrati začinjen okus, ki se odlično dopolnjuje z bogato teksturo testa. Mnogi jih povezujejo s toplino, udobjem in občutkom zavetja – resnično so ultimativna tolažilna hrana. Poleg tega se kombinacija cimeta in sladkorja presenetljivo dobro obnese tudi v različici ovsene kaše.
Ovseni kosmiči z okusom cimetovih rolic so odlična izbira za zajtrk, popoldansko malico – ali celo kot sladica. Tukaj je seznam sestavin, ki jih boste potrebovali za pripravo te različice.
Sestavine:
2 skodelici ovsenega moke (če je nimate, lahko ovsene kosmiče sami zmeljete v mlinčku)
1 žlica cimeta
1 žlica pecilnega praška
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička vanilije
2 žlici kokosovega olja
1/4 skodelice javorjevega sirupa
1/4 skodelice mandljevega masla
Cimetov nadev:
2 žlici cimeta
1/2 čajne žličke soli
1/4 skodelice javorjevega sirupa
1/4 skodelice mandljevega masla
1 žlica kokosovega olja
Glazura iz grškega jogurta in javorjevega sirupa:
1 skodelica navadnega grškega jogurta
2 žlici javorjevega sirupa
Priprava
Pečico segrejte na 180 °C in obložite pekač velikosti 20×20 cm s papirjem za peko. V eni posodi zmešajte suhe, v drugi pa mokre sestavine. Mokro zmes dodajte k suhi in mešajte, dokler se vse ne poveže. Če je zmes preveč drobljiva, dodajte še malo mleka, dokler ne dobite goste zmesi.
Zmes prelijte v pekač in pecite 35–40 minut, dokler vrh ne postane zlato rjav. Pekač vzemite iz pečice in pustite stati 5 minut, preden nanesete glazuro. In to je vse – preprosto, a neverjetno okusno.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram (@entirelyemmy / @elinwarn)