Ovseni kosmiči z okusom cimetovih rolic so naša nova obsedenost. Imamo recept!
Ovseni kosmiči z okusom cimetovih rolic so naša nova obsedenost. Imamo recept!

Ovseni kosmiči z okusom cimetovih rolic so
naša nova obsedenost. Imamo recept!

Če sanjarite o potovanju na Švedsko ali Dansko in hrepenite po okusnih cimetovih rolicah – niste edini. Ta kultna sladica, ki jo povezujemo s skandinavskimi državami, postaja vse bolj priljubljena tudi pri nas. A klasične cimetove rolice niso edini način, kako lahko uživate v tej odlični kombinaciji okusov. Ovseni kosmiči z okusom cimetovih rolic je nekoliko bolj zdrava izbira, ki se popolnoma prilega filozofiji udobne hrane. V nadaljevanju vam predstavljamo preprost recept po korakih, ki ga boste zagotovo pripravljali znova in znova.

Vaš novi najljubši zajtrk

Topel in aromatičen cimet v kombinaciji z bogatim, sočnim testom naredi cimetove rolice popolnoma neustavljive. Cimet doda sladek in hkrati začinjen okus, ki se odlično dopolnjuje z bogato teksturo testa. Mnogi jih povezujejo s toplino, udobjem in občutkom zavetja – resnično so ultimativna tolažilna hrana. Poleg tega se kombinacija cimeta in sladkorja presenetljivo dobro obnese tudi v različici ovsene kaše.

Ovseni kosmiči z okusom cimetovih rolic so odlična izbira za zajtrk, popoldansko malico – ali celo kot sladica. Tukaj je seznam sestavin, ki jih boste potrebovali za pripravo te različice.

Sestavine:

  • 2 skodelici ovsenega moke (če je nimate, lahko ovsene kosmiče sami zmeljete v mlinčku)

  • 1 žlica cimeta

  • 1 žlica pecilnega praška

  • 1 čajna žlička soli

  • 1 čajna žlička vanilije

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa

  • 1/4 skodelice mandljevega masla

Cimetov nadev:

  • 2 žlici cimeta

  • 1/2 čajne žličke soli

  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa

  • 1/4 skodelice mandljevega masla

  • 1 žlica kokosovega olja

Glazura iz grškega jogurta in javorjevega sirupa:

  • 1 skodelica navadnega grškega jogurta

  • 2 žlici javorjevega sirupa

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C in obložite pekač velikosti 20×20 cm s papirjem za peko. V eni posodi zmešajte suhe, v drugi pa mokre sestavine. Mokro zmes dodajte k suhi in mešajte, dokler se vse ne poveže. Če je zmes preveč drobljiva, dodajte še malo mleka, dokler ne dobite goste zmesi.

Zmes prelijte v pekač in pecite 35–40 minut, dokler vrh ne postane zlato rjav. Pekač vzemite iz pečice in pustite stati 5 minut, preden nanesete glazuro. In to je vse – preprosto, a neverjetno okusno.

Članek je prevzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@entirelyemmy / @elinwarn)

Naloži več
Zapri