Te dni razmišljamo le o olivnih palčkah in našli smo popoln recept zanje
Te dni razmišljamo le o olivnih palčkah in našli smo popoln recept zanje

Te dni razmišljamo le o olivnih palčkah in
našli smo popoln recept zanje

Všeč so vam ali ne, dejstvo je, da lahko olive s svojim edinstvenim okusom popolnoma spremenijo okus katerekoli jedi. Uporabite jih lahko pri pripravi nenavadnega namaza ter jih postrežete ob tortilja čipsu, krekerjih ali popečenem kruhu. Po drugi strani pa so olive odlične tudi za polnilo. To dokazuje tudi recept za ocvrte olive, polnjene s kremnim sirom. Tokrat pa so v središču naše Gastro rubrike slani in hrustljavi prigrizki z olivami, ki bodo – brez prevelikega truda – odlično dopolnili vsako pogrnjeno mizo. Recept za palčke z olivami najdete spodaj.

Če vam zmanjkuje idej za hiter in enostaven prigrizek, so palčke z olivami možnost, s katero ne morete zgrešiti.

Recept za te palčke smo našli na Instagram profilu @bakedbylaora, njihova glavna prednost pa je, da vsebujejo le pet sestavin. Gre za vodo, moko, sol, kvas in – seveda – olive. Poleg tega je priprava precej enostavna, zato je recept primeren tudi za začetnike v kuhinji. Nazadnje, ta prigrizek je idealen ob kateremkoli delu dneva. Torej ga lahko pripravite zjutraj, popoldne ali zvečer.

Vendar pa – za prvič – predlagamo, da testo pripravite zvečer, palčke pa spečete zjutraj. V nadaljevanju vam zato predstavljamo postopek priprave oziroma korake, na katere bi morali biti pozorni.

Sestavine

• 350 ml vode
• 450 g moke
• jušna žlica soli
• 10 g svežega kvasa ali pol kavne žličke suhega kvasa
• 150 g oliv

Priprava

V skledi zmešajte vodo, kvas in sol. Nato postopoma začnite dodajati moko in vse sestavine zmešajte z rokami. Skledo pokrijte s plastično folijo ali krpo in pustite testo na toplem približno 30 minut. Ko se testo dvigne, ga začnite gnesti z mokrimi rokami. Ko ste zadovoljni z rezultatom, testo postavite v hladilnik za približno 24 ur ali vsaj čez noč.

Zjutraj je čas za zadnje korake priprave. Na delovno površino posujte malo moke in nanjo položite testo. Dodajte olive in jih vmešajte v testo. Nato testo razrežite na sedem ali osem enako velikih palčk, jih zasukajte v trakce in položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Na koncu palčke pecite približno 20 do 25 minut v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 200 stopinj.

Članek je prevzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@bakedbylaora, @fvlyacelik) / Unsplash (@deviousmike)

Naloži več
Zapri