

Pečene breskve z vaniljevim sladoledom so že postale poletna klasika, mi jih delamo po tem receptu
Poletje je pravi čas za osvežilne, a hkrati aromatične sladice, ki ne zahtevajo ur kuhanja in priprave v kuhinji. Če iščete preprost, a učinkovit način, kako navdušiti goste ali si podariti trenutek sladkega užitka, je recept za pečene breskve s sladoledom idealna izbira. Sočne, v pečici zapečene breskve razkrijejo svojo naravno sladkobo in razvijejo bogat, karameliziran okus, medtem ko se vanilijev sladoled počasi topi čez vroče sadeže ter ustvari popolno nasprotje tekstur in temperatur.
Ta sladica na krožniku združuje poletje s toplino domače kuhinje, priprava pa je preprosta, hitra in povsem neustavljiva.
Sladka poletna klasika


Pečene breskve s sladoledom
Sestavine za eno porcijo:
1 breskev
olivno olje
ščepec soli
rjav sladkor
1/2 žličke cimeta
1/2 žličke masla
1/2 žličke vanilije
1 žlica sladkorja
vanilijev sladoled
Priprava:
Pečico segrejte na 175 °C in v manjši ognjevarni pekač položite papir za peko.
Zrelo, a čvrsto breskev prerežite na pol in odstranite koščico.
Prelijte jo z žlico olivnega olja, dodajte ščepec soli in nekaj cimeta.
Breskvi premažite po obeh straneh in ju z mesom navzdol postavite v pečico za približno 10 minut.
Medtem zmešajte 1/2 žlice masla, 1 žlico sladkorja, 1/2 žličke cimeta in 1/2 žličke vanilije, da dobite gladko pasto.
Breskvi obrnite, v vdolbine vsake polovice dodajte masleno mešanico in ju pecite še 10–15 minut.
Malce ohladite, posujte z malo rjavega sladkorja, dodajte kapljico olivnega olja in postrezite z vanilijevim sladoledom.
Članek je prevzet s portala Journal.hr
Foto: Instagram