Pomaka iz rikote, mandljev in oliv je vse, kar potrebujemo za poletne večere, tukaj je hiter recept
Pomaka iz rikote, mandljev in oliv je vse, kar potrebujemo za poletne večere, tukaj je hiter recept

Pomaka iz rikote, mandljev in oliv je vse, kar potrebujemo za poletne večere, tukaj je hiter recept

Ker so nas visoke temperature zadnjih dni zelo hitro popeljale v poletje, so z njimi prišla tudi nekatera naša največja veselja v letu. Je kaj lepšega od dolgih toplih večerov, preživetih na terasi, v družbi najbližjih prijateljev? V takšnih trenutkih ne maramo komplicirati, a kozarec vina in neustavljiv prigrizek sta zagotovo na našem seznamu.

Na Instagram profilu liv.kaplan smo našli recept, ki kar kriči poletju! Lahka, kremasta pomaka iz rikote s hrustljavimi lističi praženih mandljev, sočnimi olivami in aromo limone ta prigrizek postavljajo na naš novi seznam favoritov. Združuje bogate mediteranske okuse, priprava je preprosta, videti je imenitno, okus pa vas bo osvojil že s prvim grižljajem. V nadaljevanju vam predstavljamo recept!

 

Pomaka iz rikote

Sestavine:

  • ¼ skodelice lističev mandljev

  • ½ skodelice zelenih oliv, brez koščic

  • 1 žlica kapre

  • ¼ skodelice svežega peteršilja, nasekljanega

  • ⅓ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja

  • ½ limone, lupinica in sok

  • 370 g ricotte

Postopek:

  • Lističe mandljev stresite v ponev na srednje močan ogenj. Pražite jih 4–5 minut, da rahlo porjavijo. Občasno jih premešajte z leseno kuhalnico. Nato jih prestavite v skledo in postavite na stran.

  • Zmanjšajte ogenj na nizko temperaturo, dodajte olive, kapre in peteršilj, nato še oljčno olje.

  • Vmešajte naribano limonino lupinico in sok ter pustite, da se vsi okusi povežejo med seboj 10 minut na nizkem ognju.

  • Medtem ricotto enakomerno razporedite po krožniku.

  • Prelijte jo z mešanico iz oljčnega olja in po vrhu posujte mandlje.

Članek je prevzet s portala Journal.hr

Foto: Instagram

Naloži več
Zapri