

Popečen kruh z grahom in rikoto je okusen obrok, ki bo kmalu postal vaš najljubši zajtrk
Ko potrebujete hiter, preprost in hranilen obrok, ki bo zadovoljil vaše kulinarične potrebe, je popečen kruh z rikoto in grahom prava izbira. Ta lahka kombinacija svežih sestavin se idealno prilega vsakemu obroku – naj bo to zajtrk, lažje kosilo ali malica. Priprava je hitra, rezultat pa popolno ravnovesje med kremasto teksturo rikote in osvežilno sladkobo graha, obogateno z aromatičnimi zelišči in začimbami. Če iščete hiter, preprost in zdrav recept, ki vas bo navdušil z okusom in videzom, potem je toast z rikoto in grahom kot nalašč za vas. Ta lahka kombinacija svežih sestavin se odlično prilega vsakemu delu dneva, naj bo to jutranji obrok, lahka kosilna rešitev ali popoldanska malica. Navdih za recept smo našli na Instagram profilu Frederikke Wærens. Tukaj je, kako ga pripravite:
Sestavine
• 250 g zamrznjenega graha
• en šopek bazilike
• nekaj listov mete (lahko tudi brez)
• 50 g pinjol
• 1 dcl oljčnega olja
• ena čajna žlička soli
Ricottina krema
• 350 g rikote
• en strok česna
• 0,5 dcl sladke smetane
• ena čajna žlička soli
• naribana limonina lupinica polovice limone
Dodatno
• 10 rezin ciabatte
• dodatna limonina lupinica
• sol in poper
• oljčno olje
Priprava
Odmrznite grah. Baziliko, meto, pinjole, oljčno olje in sol zmešajte v pesto. Pesto zmešajte z grahom. Shranite v hladilniku do postrežbe.
Sestavine za kremo dajte v sekljalnik ali mešalnik in mešajte, dokler masa ni gosta, čvrsta in kremasta. Kremo dajte v dresirno vrečko in na koncu odrežite majhno odprtino (lahko tudi preprosto namažete kremo na kruh).
Rezine kruha diagonalno narežite, da bodo podolgovate. Popecite jih na ponvi z maslom ali v pečici. Kruh razporedite na krožnik. Namažite ga s kremo iz rikote, okrasite z grahom, limonino lupinico, oljčnim oljem, soljo in poprom. Postrezite takoj.
Poleg tega, da je okusen, je ta popečen kruh tudi hranilno bogat. Sir rikota je odličen vir beljakovin in kalcija, medtem ko grah prinaša obilje vlaknin, vitaminov in mineralov. Poleg tega polnozrnat kruh poskrbi za dodatno dozo kompleksnih ogljikovih hidratov in vlaknin, kar ta obrok naredi uravnotežen in nasiten.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Instagram: @youforgottheblueberries_, @frederikkewaerens