

Sezona hrušk se začenja in imamo recept za popolno sladico – poširane hruške s kepico vanilijevega sladoleda
Sezona hrušk se začenja, kar je odlična novica za vse ljubitelje tega poletno-jesenskega sadja. Možnosti za pripravo sladic s hruškami je namreč veliko, vsaka različica pa prinaša novo presenečenje za vaše brbončice. Ker šele vstopamo v sezono tega sadja, smo se odločili za recept, ki je kar se da preprost, a nič manj okusen. Poširane hruške so enostaven in slasten način, da uživate v tem sadju. Imamo recept za sladico, ki združuje poširane hruške s cimetom in vaniljo. Popolna izbira za romantičen večer ali večerjo doma s prijatelji.


Poširane hruške
Priprava poširanih hrušk je zares preprosta. Najprej olupite hruške (peclja lahko zaradi estetike pustite). Hruške lahko prerežete na polovice ali na krhlje, čeprav jih najpogosteje poširamo cele. V loncu nato zmešajte tekočino za poširanje. Najpogosteje se uporabi belo vino, sadni sok ali voda (z začimbami ali brez). Dodajte sladkor ali med. Izbrano tekočino segrejte do vretja, nato zmanjšajte temperaturo, da tekočina le rahlo vre.
Hruške položite v tekočino, da so popolnoma potopljene, in pustite, da se počasi kuhajo 20 do 30 minut. Vedeli boste, da so pripravljene, ko se zmehčajo. Med kuhanjem jih nežno obračajte, da enakomerno vpijejo aromo. Nato jih previdno vzemite iz tekočine. Če želite uživati samo v hruškah, lahko tukaj končate. Če pa želite iz njih pripraviti sladico, nadaljujte z naslednjimi koraki.
Sladica s poširanimi hruškami
Sestavine:
• 4 poširane hruške
• 150 g sladkorja
• 1 cimetova palčka
• 1 vaniljev strok
• 1 limona (sok in lupinica)
• sladoled z okusom vanilje
• meta za okras (po želji)
Priprava:
Kot smo omenili, najprej poširajte hruške. Nadaljnji postopek je izjemno preprost. Na krožnik dajte kepico (ali dve) vaniljevega sladoleda, nanj položite hruške. Še posebej lepo je, če hruške položite, ko so še tople, saj se bo sladoled rahlo stopil. Če želite, lahko sladoled položite tudi na hruške.
Majhen trik: dodajte še sirup, ki je nastal v loncu med poširanjem hrušk. Na koncu okrasite s svežo meto za popolno ravnovesje okusov.
Članek je prevzet s portala Journal.rs
Foto: Pexels, Instagram @elinwarn