

Slane prestice s cimetom in sladkorjem so nov priljubljen prigrizek, pripravite pa jih v nekaj minutah
Če imate radi kombinacijo sladkega in slanega, imamo popoln prigrizek za vas. Ena najbolj priljubljenih prigrizkov, slane prestice ali palčke, se v novem gastro trendu pojavlja v povsem novi različici. Namreč, z dodatkom le treh sestavin, ki jih skoraj zagotovo vsi imamo doma, navadne preste postanejo povsem novi in kul prigrizek!
Gre za prestice s cimetom in sladkorjem. Čeprav vas ta kombinacija na prvi pogled morda spomni na zimske dobrote, se nam zdi odlična v kateremkoli letnem času.
Recept za prestice s cimetom in sladkorjem
Sestavine:
• 100 g belega sladkorja
• 55 g stopljenega masla
• 5 skodelic prestic
• 1 1/2 žličke cimeta
Postopek:
• Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko.
• Zmešajte sladkor in cimet. Stopite maslo.
• Prestice dajte v veliko skledo, jih prelijte z maslom in dobro premešajte.
• Dodajte jim mešanico sladkorja in cimeta ter znova dobro, vendar nežno premešajte.
• Prestice razporedite po pekaču in pecite približno 10 minut.
• Ko so pečene, jih pustite na pekaču, da se ohladijo, nato jih natrgajte in postrezite.