Syrniki: Sirne palačinke, ki jih pripravimo za zajtrk
Syrniki: Sirne palačinke, ki jih pripravimo za zajtrk

Syrniki: Sirne palačinke, ki jih
pripravimo za zajtrk

Zajtrk je po mnenju mnogih najpomembnejši obrok dneva. Glede na to, koliko časa imate na voljo, pa je zajtrk tudi obrok, s katerim lahko veliko eksperimentirate. Ne glede na to, ali imate raje sladke možnosti, kot je kombinacija jogurta, arašidovega masla in sadja, ali ste ljubitelj slanih možnosti, kot je priljubljeni avokado toast, izbire je nešteto. Predlagamo pa, da eno dopoldne namenite pripravi tradicionalne ruske jedi, ki ne zahteva preveč časa in truda. Govorimo o syrnikihsirovih palačinkah -, ki ste jih gotovo vsaj enkrat opazili na straneh svojih družbenih omrežij.

Predlog za zajtrk: Syrniki – sirove palačinke

Čeprav syrnike poznajo v državah vzhodne Evrope, je pri nas le malo ljudi, ki vam bodo na prvi pogled znali razložiti, kaj se skriva za tem skrivnostnim imenom. Vendar je odgovor preprost. Syrniki – ali palačinke s sirom – so jed, ki jo lahko pripravite v le nekaj minutah in jo lahko kombinirate s svojimi najljubšimi sladkimi in slanimi sestavinami.

Vendar pa je glavna sestavina – po kateri je ta jed dobila ime – ruski domači sir. Lahko pa se pri pripravi uporabi kateri koli mehki sir ali sir ricotta. Čeprav obstajajo različne različice tega recepta, nas je tokrat navdihnil kratek recept, ki smo ga našli na TikTok profilu @konstantinakourt_ – ki uporablja le tri ključne sestavine. Zato predlagamo, da za začetek naredite le nekaj palačink. Končno, ko ste ugotovili, da je ta jed hitra in hkrati okusna, verjamemo, da jo boste kmalu pripravili za večje število ljudi. Spodaj predstavljamo sestavine in postopek priprave.

Sestavine


  • 180g rikota sira
  • rumenjak
  • 30 g moke

Priprava


Z vilicami zmešajte tri ključne sestavine – sir ricotta, rumenjake in moko. Nato na ravno desko stresemo malo moke in s pomočjo žlice oblikujemo tri večje ali štiri srednje velike kroglice. Vsako palačinko z rokami previdno oblikujemo in jo še malo potresemo z moko. V segreto ponev kanemo kapljico olja, na katero polagamo oblikovane palačinke. Na koncu jih po petih minutah obrnemo in sirniki so pripravljeni za postrežbo, ko se vsaka stran rahlo zapeče.

Syrniki – sirne palačinke – se idealno kombinirajo z različnimi sladkimi in slanimi sestavinami. Predlagamo pa, da jih vsekakor poskusite z medom, rozinami, nekaj jogurta in sadja, kot so borovnice ali robide.

Foto: Instagram (@alina.esty, @lavishenka) / TikTok (@konstantinakourt_)

Naloži več
Zapri