Prinašamo recept za “London Fog Latte – kremast napitek, ki bo postal pravi hit sezone
Prinašamo recept za “London Fog Latte – kremast napitek, ki bo postal pravi hit sezone

Prinašamo recept za “London Fog Latte – kremast napitek, ki bo postal pravi hit sezone

Ko temperature padejo in zima počasi potrka na vrata, vsi iščemo nekaj toplega, dišečega in tolažilnega v najljubši skodelici. Medtem ko sta cappuccino in chai latte že dobro znana favorita med toplimi napitki, se v zadnjih letih na seznamu priljubljenih vse pogosteje pojavlja tudi London Fog Latte. Ta kremast napitek svoj edinstven okus dolguje kombinaciji čaja Earl Grey, sivke, vanilje in toplega, penastega mleka.

Rezultat je pijača, ki hkrati pogreje in sprosti. Čeprav ne vsebuje kave, zaradi čaja vsebuje rahlo dozo kofeina, zato imejte to v mislih, če jo nameravate uživati v večernih urah.

Zakaj je London Fog Latte poseben?

Čaj Earl Grey že sam po sebi očara s prefinjeno aromo bergamotke. Z dodatkom cvetnih not sivke in sladke topline vanilje nastane popolno ravnovesje okusov, ki ga dopolni kremasta mlečna pena. Ta napitek je idealna izbira za popoldanski trenutek sprostitve ali za vse, ki želijo kavo zamenjati z nečim enako aromatičnim, a nekoliko nežnejšim in bolj umirjenim. London Fog Latte lahko popestrite tudi z kančkom cimeta, v toplejših mesecih pa ga lahko uživate v ohlajeni različici – kot osvežujoč ledeni napitek.

Recept za London Fog Latte


Sestavine

  • pol skodelice vode
  • pol skodelice mleka
  • vrečka čaja Earl Gray
  • 1/2 čajne žličke posušene sivke
  • dve čajni žlički medu
  • 1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • cimet (neobvezno)

Priprava

  • Najprej si skuhajte čaj. V toplotno odporni skledi zmešajte vrelo vodo, čajno vrečko in sivko. Pustite stati tri minute.
  • Medtem ko se čaj kuha, naredite peno iz vročega mleka.
  • V skodelico dajte med in vanilijev ekstrakt.
  • Čaj precedite v skodelico, vzemite vrečko in sivko ter mešajte, dokler se med ne raztopi.
  • Prilijte mleko in nežno premešajte.
  • Postrezite in uživajte, dokler je še toplo, po želji okrasite z nekaj cvetovi sivke ali cimetom.
Naloži več
Zapri