Priljubljena sladica na nekoliko drugačen način: predstavljamo recept za tiramisu z malinami
Priljubljena sladica na nekoliko drugačen način: predstavljamo recept za tiramisu z malinami

Priljubljena sladica na nekoliko drugačen način: predstavljamo recept za tiramisu z malinami

Čeprav je originalni recept za tiramisu preprost in vključuje le sedem sestavin, so se sčasoma pojavile številne različice. Med njimi najdemo različico s pistacijami, pa tudi takšno s črnim sezamom in čajem. Tokrat pa je v našem (gastro) fokusu osvežujoča različica, ki je kot nalašč za prihajajoče – oziroma vse toplejše – dni: tiramisu z malinami. Recept za to sladico smo našli na Instagram profilu @valerii.bell, v nadaljevanju pa razkrivamo razloge, zakaj bi ga morali preizkusiti v bližnji prihodnosti.

Kako pripraviti tiramisu z malinami?

Italijanska sladica tiramisu mnogim sodi med najljubše poslastice. To sladico se pripravlja skozi vse leto, poleg tega pa ima skoraj vsak dom svojo različico recepta. Do teh različic največkrat prihaja zaradi prilagajanja količin posameznih sestavin. Tokrat pa je v ospredju osvežilna različica klasičnega recepta – tiramisu z malinami. Maline se uporabljajo kot dekoracija, iz njih pa pripravimo tudi džem, ki predstavlja skrivno sestavino te sladice.

Ena izmed njegovih prednosti je tudi ta, da ne zahteva veliko truda. V nadaljevanju vam predstavljamo vse potrebne sestavine, ki jih lahko po želji prilagodite svojemu okusu. Kot je znano, se tiramisu ne peče – zato lahko to sladico pripravite v kratkem času. Če vam bo všeč, predlagamo, da preizkusite tudi recept za limonin tiramisu.

Sestavine


  • piškoti (vsaj dva paketa)
  • 300 g rikote
  • 200 ml sladke smetane (z več kot 30 % mlečne maščobe)
  • 200 g malin + še malo za okras
  • štiri žlice sladkorja v prahu
  • dve žlici sladkorja
  • žlica limoninega soka
  • vroča kava (približno 250 ml)
  • mandljevi lističi (za okras)

Priprava


V majhni kozici zmešajte maline, sladkor in limonin sok ter jih pretlačite tako, da te sestavine zmešate. Nato ponev postavite na majhen ogenj in jo odstavite, ko mešanica začne vreti. V drugi skledi zmešajte rikoto, kislo smetano in sladkor v prahu, da dobite nekoliko gostejšo zmes. Po tem skuhajte približno 250 ml kave, v katero boste pomočili piškote, nato pa jo – tako kot malinovo marmelado – pustite, da se ohladi.

Nato sledi postopek, ki je značilen za tiramisu. Na želeno površino nanesite nekoliko tanjšo plast kremastega nadeva, nato pa nanjo položite piškote, ki ste jih pomočili v kavo. Vendar pa na sredino dajte malo malinove marmelade in nadaljujte s plastmi piškotov in kremastega nadeva, dokler ne pridete do samega vrha pekača. Na koncu tiramisu okrasite z malinami in – po želji – mandljevimi lističi.

Foto: Instagram (@je___mr, @valerii.bell)

Naloži več
Zapri